16 °

max 16 ° / min 6 °

Petak

19.04.

16° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Maloljetnika osumnjičenog za ubistvo Nikšićanke vratili u Ljubović

Izvor: Foto: Onogošt.me

Hronika

Comments 0

Maloljetnika osumnjičenog za ubistvo Nikšićanke vratili u Ljubović

Izvor: Dan

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Šesnaestogodišnjak iz Nikšića koji je osumnjičen za ubistvo sugrađanke Kristine Raičević (18), odlukom sudije za maloljetnike Višeg suda u Podgorici, vraćen je ponovo u Centar Ljubović.

On je bio u toj ustanovi dok Apelacioni sud nije odredio da se prebaci u istražni zatvor. Ipak, sudija je ponovo donio odluku da on bude upućen u Centar Ljubović, piše Dan.

Kako osumnjičeni spada u kategoriju mlađeg maloljetnika, pošto nije još napunio 16 godina, njemu ne može biti izrečena zatvorska kazna. Mlađem maloljetniku se za krivično djelo za koje je zaprijećena kazna duža od pet i deset godina može izreći institucionalna mjera u trajanju od šest mjeseci maksimalno tri godine u Centru Ljubović ili u zatvoru za maloljetnike.

Pošto se radi o maloljetnom licu, istražni organi nijesu željeli da iznose detalje u vezi sa saslušanjem osumnjičenog za ubistvo.

Prema saznanjima Dana, jedan član porodice ubijene djevojke je pomogao policiji i tužilaštvu u rasvjetljavanju zločina tako što im je ispričao sa kim se Kristina družila i dopisivala poslednjih dana. To je policiji bilo dovoljno da istragu usmjeri u pravom smjeru i brzo rasvijetli zločin.

Nestanak djevojke prijavljen je 7. septembra, a njeno tijelo je jedan mještanin Kočana pronašao u blizini jezera Krupac u Nikšiću. Pomoćnik direktora Uprave policije za sektor kriminalistike Enis Baković kazao je na konferenciji za medije organizovanoj povodom ovog zločina da je na tijelu žrtve konstatovan veći broj ubodnih rana nanijetih hladnim oružjem. On tada nije želio da govori o detaljima iz istrage, a na pitanje da li je poznat motiv ubistva odgovorio je da se na osnovu svih dokaza može zaključiti da je riječ o zločinu iz strasti.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR