11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Čaki Ivanoviću godina zatvora za napad na policajca

Izvor: FOS Media

Hronika

Comments 0

Čaki Ivanoviću godina zatvora za napad na policajca

Izvor: Dnevne novine/Analitika

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Viši sud potvrdio je presudu Osnovnog suda u Nikšiću kojom je vođa “varvara” Aleksandar Čaka Ivanović osuđen na godinu dana zatvora, kazala je Dnevnim novinama savjetnica za odnose sa javnošću ovog suda Aida Muzurović.
 
Ovu presudu donijela je sutkinja nikšićkog Osnovnog suda Vesna Kovačević i proglasila ga krivim zbog krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Tužilaštvo je prehodno odustalo od optužbi da je Ivanović policajcu Ljubiši Vukoviću nanio tjelesnu povredu, imajući u vidu vještačenje koje je pokazalo da policajac Vuković nije dobio čak ni laku tjelesnu povredu.

Ivanovićev branilac advokat Srđan Lješković kazao je Dnevnim novinama da je za ovu informaciju saznao iz medija.

“Činjenično stanje prilikom donošenja pobijane presude pogrešno je utvrđeno, zbog čega je prvostepeni sud suvoparno, pravno ‘nemilosrdno’ i donio pobijanu presudu. Naime, pobijana presuda donesena je na osnovu saslušanih oštećenih lica – pripadnika policije, uvidom u video zapise i fotografije sačinjene od strane policijskih službenika Uprave policije CB Nikšić uz odbijanje za provođenje bilo kojeg predloženog dokaza na strani okrivljenog, a koji bi mu eventualno išao u korist, naročito nakon provedenog vještačenja od strane vještaka medicinske struke dr Miodraga Šoća”, piše u žalbi advokata Srđana Lješkovića.

Podsjetimo, nakon utakmice Sutjeska - Budućnost, 3. aprila, došlo je do sukoba policije i navijača. Ivanović je osuđen za napad na službeno lice, ali je u incidentu i sam dobio batine, ali još nije utvrđeno od koga.

Vođa “varvara” se od 5. aprila nalazi u pritvoru, a povodom njegovog slučaja vodi se i drugi spor u kome je Ivanović oštećeni.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR