8 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Atlas grupa: Krivične prijave protiv Đurđića i Rašovića zbog davanja lažnih iskaza

Hronika

Comments 0

Atlas grupa: Krivične prijave protiv Đurđića i Rašovića zbog davanja lažnih iskaza

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Odbrana predsjednika Atlas Grupe Duška Kneževića Specijalnom državnom tužilaštvu u u Podgorici podnijela je krivičnu prijavu protiv Rašović Vlatka, Đurđić Đorđa i više drugih izvršilaca - pripadnika policije.

''Krivičnom prijavom osumnjičenima Đurđiću i Rašoviću stavlja se na teret izvršenje krivičnog djela Davanje lažnog iskaza iz člana 389. stav 4. u vezi stava 1. Krivičnog zakonika Crne Gore, a za sada NN pripadnicima policije krivično delo Zloupotrebe službenog položaja iz člana 416. stav 3. u vezi stava 1. Krivičnog zakonika Crne Gore''- navedeno je u saopštenju.

"Oni su tokom 2019, u više navrata u Podgorici, pred SDT Crne Gore, kao svjedoci, davali lažne iskaze, koji su doveli do pokretanja krivičnih postupaka i podizanja optužnice protiv Duška Kneževića, usled čega su nastupile teške posledice po oštećenog, kao i u odnosu na njegovu imovinu", saopštio je advokat Zdravko Đukanović.

NN pripadnici policije, čiji identitet će se utvrditi u toku krivičnog postupka, su, kako tvrde u prijavi, iskorišćavanjem svog službenog položaja i prekoračenjem granica svojih ovlašćenja, nezakonitim postupanjem izvršili pritisak na Đurđića i Rašovića da daju lažne iskaze u krivičnim postupcima koji se vode protiv Duška Kneževića.

''Ove radnje su izvršene po nalogu izvršne vlasti, kako bi se pomoglo SDT-u i Podgorici da pokrene nezakonite postupke protiv Duška Kneževića. Navedena lica su pod pritiskom, a zbog nepostojanja bilo kakvih materijalnih dokaza protiv Duška Kneževića, iznijela više neistinitih i proizvoljnih tvrdnji, kako bi se postupci ipak vodili, te kako bi se u javnosti napravila pogrešna slika o događajima u kojima su Vlatko Rašović i Đorđe Đurđić učestvovali. Odbrana će predložiti da se kao svjedoci saslušaju Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i Branimir Gvozdenović. Odbrana Duška Kneževića će nakon dobijanja preostalih relevantnih informacija podnijeti i dopunu ove krivične prijave", kazao je Đukanović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR