14 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pet osoba uhapšeno zbog ubijene medvjedice

Hronika

Comments 0

Pet osoba uhapšeno zbog ubijene medvjedice

Izvor: Pobjeda

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Pet osoba uhapšeno je juče, dan nakon što su, kako se sumnja, ubili medvjedicu staru dvije godine u reonu Mala Rijeka, kod Bioča. Prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, osumnjičene terete za krivično djelo nezakoniti lov. Krivolovci su nakratko uspjeli da umaknu ostavljajući odstrijeljenu divljač. Lovočuvari su ih ipak uspjeli identifikovati sa distance, a o počinjenom krivičnom djelu obavijestili policiju koja je zatekla ubijenu životinju koja se ubraja u kategoriju trajno zaštićene divljači u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz lovočuvarske službe Lovačke organizacije Podgorica incident se dogodio u petak prije podne.

"Lovočuvari su na velikoj udaljenosti primijetili grupu od devet krivolovaca, pratili ih dvogledom. Nakon nekoliko pucnjeva lovočuvari su ugledali ubijenog medvjeda", navodi se u saopštenju LO Podgorica koje potpisuje predsjednik Upravnog odbora te organizacije Milo Mihaljević.

Dodaje se da su lovočuvari preduzeli hitru reakciju, ali su se krivolovci, (kako se navodi, od ranije poznata grupa) razbježali koristeći težak teren i veliku udaljenost.

"Pronađena je ubijena divljač a nakon toga obaviješteni svi nadležni državni organi", kaže se u saopštenju Lovačke organizacije Podgorica.

Ističu da su prije dvadesetak dana na Upravnom odboru naglasili potrebu čuvanja lovnih zabrana.

"Odličnim radom lovočuvarske službe kao i saradnjom sa nadležnim državnim organima lovni rezervati kao i strogi lovni zabrani će ubuduće biti sigurniji nego ikada prije. Ovo je, svakako, direktna i jasna poruka za eventualne krivolovce", smatraju u LO Podgorica.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR