Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

UP: Policajac nije platio dio kazne albanskom državljaninu

| Postavio/la: Jelena Ćetković

UP: Policajac nije platio dio kazne albanskom državljaninu

Netačno je da je policijski službenik platio dio novčane kazne koja je izrečena I.D. zbog isticanja albanske zastave na Koštanjijadi u Krajini, saopštili su danas iz Uprave policije, demantujući navode albanskog državljanina, koji je tvrdio da je “jedan policajac platio dio novčane kazne koja mu je izrečena zbog počinjenog prekršaja”.

Uprava policije: Biće kažnjen svako ko ne bude poštovao državne simbole

"Netačno je da je policijski službenik platio dio novčane kazne koja je izrečena za I.D. zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru a koji je počinio na način što je istakao zastavu Republike Albanije, već je razmjenio leke za eure kako bi ovo lice platilo izrečenu kaznu," navodi se u reagovanju Uprave policije.

Iz policije objašnjavanju da su dva policijska službenika obezbjeđivala I.D. u Sudu za prekršaje Budva – Odjeljenje Bar, te da je suđenje  završeno u 22h i licu je izrečena novčana kazna u iznosu od 300 eura. 

"I.D. je plaćao dvije trećine kazne, u iznosu od 200 eura i 30 eura na ime sudskih troškova. On je kod sebe posjedovao 180 eura i dio novca u nacionalnoj valuti Republike Albanije, lekama. I.D. je zamolio jednog od policijskih službenika da mu razmjeni leke u eure kako bi platio izrečenu kaznu, što je on i učinio i na taj način nadomjestio nedostatak novčanih sredstava ovom licu", saopšteno je iz policije.

"Nakon prikupljenih obavještenja o događaju obaviješten je državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koja se izjasnio da u radnjama policijskog službenika nema elemenata bića krivičnog djela.Spisi predmeta su upućeni Etičkom odboru na ocjenu i mišljenje da li je u radnjama policijskog službenika bilo elemenata povrede Kodeksa policijske etike", navodi se u saopštenju.

Ostavi komentar

0/300