17 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

15° / 10°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

12° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
UP: U akciji „Monika“ uhapšeno 12 osoba, među njima i policajci

Hronika

Comments 0

UP: U akciji „Monika“ uhapšeno 12 osoba, među njima i policajci

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber
UP osuđuje nezakonito ponašanje policajaca

Policija je na području Herceg Novog, Danilovgrada i Nikšića, u saradnji sa Specijalnim državnim tužiocem uhapsila deset osoba, Lj.Đ. (39), M.D. (58), Ž.D. (23), D.M. (33), V.P. (33), M.K. (50), S.A. (40), R.K. (66), D.D. (62) i A.P. (31) zbog sumnje da su izvršili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, kao i krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Osim toga, policija je uhapsiila još dvije osobe- službenike Uprave policije, A.K.(46) i R.S. (49) zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

 "U periodu od januara 2019. policija je identifikovala organizovanu kriminalnu grupu pod nazivom „Monika“ koja je formirana u cilju vršenja krijumčarenja stranih državljana koji su u Crnoj Gori imali status tražioca azila. Ova organizovana kriminalan grupa je imala deset članova i djelovala je na način što je vršenjem radnji krijumčarenja u dijelu prihvata, tranzita, smještaja te ilegalnog prelaska državne granice na ruti Albanija – Crna Gora – Bosna i Hercegovina prokrijumčarila više grupa od po deset do 20 osoba", navedeno je u saopštenju policije. 

Osumnjičeni će biti privedeni Specijalnom državnom tužilaštvu u Podgorici na dalju nadležnost.

"Tokom aktivnosti koje su sprovođene u okviru akcije „Monika“ ostvarena je međunarodna saradnja sa policijskim službama u Bosne i Hercegovine, kao i saradnja sa EUROPOL-om kroz razmjenu informacija.Ova akcija predstavlja nastavak aktivnosti policije u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa koje učestvuju u krijumčarenju ljudi preko teritorije Crne Gore kao tranzitne zemlje", navedeno je u saopštenju policije.

Iz Uprave policije napominju da je u posljednjih godinu presječeno je pet lanaca krijumčarskih mreža i razbijeno je pet organizovanih kriminalnih grupa koje su ukupno brojale 51 člana.

"Jedan od prioriteta Uprave policije je borba protiv svih oblika organizovanog kriminala i krijumčarenja. Crnogorska policja će i dalje biti posvećena otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju svih krivičnih djela i energično će raditi na identifikovanju, lišenju slobode i procesuiranju svakog pojedinca, i u sopstvenim redovima, za kojeg bude postojala sumnja da je počinio bilo koje krivično djelo", navedeno je u saopštenju. 

Uprava policije osuđuje nezakonito ponašanje navedena dva policijska službenika i pruža maksimalnu podršku nadležnim organima u procesuiranju ovakvih i drugih nezakonitih slučajev

"Uradićemo sve što je u našoj nadležnosti u narednom periodu da svaki ovakav pojedinac, ukoliko postoji, bude otkriven, procesuiran i kažnjen u slučajevima u kojima se dokaže krivica u krivičnom postupku", poručuju iz policije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR