Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

MUP: Mijatović negirao da je napao Otaševića i da radi kao privatno obezbjeđenje

| Postavio/la: Marija Mitrović | Izvor: CdM

MUP: Mijatović negirao da je napao Otaševića i da radi kao privatno obezbjeđenje Screenshot

Službenik Ministarstva unutrašnjih poslova Mladen Mijatović, koji je prije neki dan imao incident sa novinarom Dana Vladimirom Otaševićem, negirao je da radi kao privatno obezbjeđenje i da je napao novinara. On nije tražio odobrenje MUP-a za dodatni rad, odgovoreno je CdM-u iz MUP-a na pitanje da li će njihov službenik biti sankcionisan zbog pomenutog incidenta.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova će, u skladu sa Zakonom i Etičkim kodeksom državnih službenika i namještenika, preduzeti odgovarajuće mjere iz svoje nadležnosti, kako bi utvrdili da li je službenik MUP-a Mladen Mijatović svojim postupkom povrijedio službenu dužnost”, saopšteno je CdM-u iz MUP-a.

Mijatović i novinar Dana Vladimir Otašević su akteri incidenta, koji se dogodio 3. decembra, u šoping molu Delta city u Podgorici.

Mediji su objavili da je tjelohranitelj biznismena Zorana Ćoća Bećirovića Mladen Mijatovićnapao Otaševića, u namjeri da ga spriječi da fotografiše Bećirovića.

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet povodom napada na novinara Dana Vladimira Otaševića.

CdM-u je iz MUP-a saopšteno da je Mladen Mijatović na zahtjev ministra Mevludina Nuhodžića dostavio pismeno izjašnjenje o pomenutom incidentu.

Mijatović je negirao tvrdnje da van radnog vremena obavlja poslove obezbjeđenja, kao i tvrdnje da je napao Otaševića.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštava da službenik Mladen Mijatović nije tražio, niti dobio odobrenje ministra unutrašnjih poslova za dodatni rad”, zaključuju u izjavi za CdM u MUP-u.

Ostavi komentar

0/300