10 °

max 15 ° / min 9 °

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Detalji jučerašnjeg ubistva: Policajcu pucao u potiljak sa zadnjeg sjedišta

Izvor: Foto: CdM

Hronika

Comments 0

Detalji jučerašnjeg ubistva: Policajcu pucao u potiljak sa zadnjeg sjedišta

Izvor: Cdm/Pobjeda/Dan

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Tokom dosadašnje istrage o jučerašnjem ubistvu policajca Milutina Lekovića (41) utvrđeno je da je on ubijen tako što mu je strani državljanin sa zadnjeg sjedišta policijskog vozila ispalio metak u potiljak.

Leković je ranjen, juče oko 14 sati u Igalu, dok je bio na dužnosti prilikom privođenja tri osobe, dvije muške i jedne ženske, koje kod sebe nijesu imale lična dokumenta. Njemu je u policijskom vozilu, jedan od osumnjičenih, iz oružja koje je držao skriveno, pucao u potiljak.

Teško povrijeđeni Leković je najprije transportovan u Bolnicu u Meljine, a potom u risansku Bolnicu, gdje je operisan. Međutim, njegove povrede bile su izuzetno teške i on je sinoć oko 20 sati preminuo.

Pobjeda piše da je Lekovićev kolega nakon ispaljenog hica pokušao da otme oružje napadaču i da ih zaustavi u pokušaju bjekstva.

Međutim, napadači su nakon napada uspjeli da pobjegnu iz vozila i da se domognu taksija kojim su se odvezli do Sutorine, namjeravajući da napuste Crnu Goru.

Za napadačima je odmah organizovana potjera i uhapšeni su oko 17 sati u Sutorini.

Prilikom hapšenja osumnjičeni su pružili otpor i ponovo upotrijebili vatreno oružje, nakon čega su pucali i policijski službenici.

“Jedan od osumnjičenih napadača, muškarac star oko 45 godina, prilikom hapšenja potegao je pištolj na policajce izgovarajući prijetnje. Tada je došlo do razmjene vatre u kojoj je policija jednog napadača pogodila hicem iz vatrenog oružja i onesposobila ga, dok su druga dva lica, muškarac starosti oko 50 godina i ženska osoba starosti oko 70 godina takođe savladani”,  saopšteno je juče iz Uprave policije.

Prema saznanjima Dana, policija provjerava da li osumnjičeni imaju veze sa narko-bandama iz okruženja, ili su samo imali namjeru da ilegalno pređu preko crnogorske granice.

Telegrame saučešća porodici tragično stradalog Lekovića uputili su predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, premijer Duško Marković i mjnistar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR