Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Luan, Lulzim i Nure Hasanaj osumnjičeni za ubistvo policajca Lekovića

| Postavio/la: Milena Aprcović

Luan, Lulzim i Nure Hasanaj osumnjičeni za ubistvo policajca Lekovića

Uprava policije je sa partnerskim službama identifikovala osobe koje su osumnjičene da su juče ubile policijskog službenika Milutina Lekovića, saopšteno je iz UP.

Kako nezvanično saznajemo osumnjičeni su Luan Hasanaj, Lulzim Hasanaj i Nure Hasanaj. 

Evo šta je navedeno u zvaničnom saopštenju policije: 

"Direktni izvršilac krivičnog djela je L.H. (43) državljanin Republike Albanije. Sa njim su bili L.H. (49) i N.H. (67), takođe državljani Republike Albanije.

Sva tri lica osumnjičena su za krivično djelo teško ubistvo počinjeno na svirep i podmukao način na štetu službenog lica u vršenju službene dužnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija a u vezi sa krivičnim djelom nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi", saopšteno je iz policije.

Kako dodaju, Albanija direktnog izvršioca krivičnog djela na štetu policijskog službenika L.H. (43) potražuje zbog krivičnih djela ubistvo sa umišljajem i pokušaj ubistva u vezi sa krivičnim djelom nezakonito posjedovanje vatrenog oružja i municije. Njemu su nadležni organi ove države odredili mjeru bezbjednosti „kazna zatvora“.

"L.H. (49) se od strane Republike Albanije potražuje na nacionalnom novou od 2018. godine zbog krivičnog djela ubistvo s umišljajem, zavjera u pokušaju u vezi sa krivičnim djelom nezakonito posjedovanje vatrenog oružja i municije, dok se N.H. potražuje na nacionalnoj osnovi od 2018. zbog krivičnih djela prijetnja.

Ova lica će biti privedena državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici u 16 sati", piše u saopštenju.

Ostavi komentar

0/300