15 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

15° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Istraga o ubistvu Roganovića, saslušano 30 osoba

Izvor: Foto: Radio Jadran

Hronika

Comments 0

Istraga o ubistvu Roganovića, saslušano 30 osoba

Izvor: Pobjeda

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Inspektori za organizovani kriminal u okviru istrage ubistva Šćepana Roganovića (36), kojeg je nepoznata osoba likvidirala u četvrtak u centru Herceg Novog, saslušali su oko 30 osoba iz svih crnogorskih gradova, a koje slove za osobe koje su povezane sa ,,škaljarskim“ klanom.

Prema informacijama Pobjede, osim ,,škaljaraca“ saslušane su osobe koje sarađuju sa ovom grupom, ali niko od njih nije zadržan.

Svi saslušani su bezbjednosno interesantne osobe, kazao je izvor Pobjede.

Pregledom zapaljenog motora koji je prilikom bjekstva koristio ubica, pronađen je i pištolj „CZ“ devet milimetara, a čiji se kalibar poklapa sa mecima ispaljenim na žrtvu. 

Podsjećamo, na Roganovića, koji je u četvrtak ujutro silazio stepenicama ka trgu, gdje se nalazio kafić koji je držao, za sada nepoznata osoba ispalila je devet metaka. Način na koji je Roganović likvidiran ukazuje da se radi o planiranom ubistvu, jer je ubica očito dobro poznavao navike žrtve.

Istražitelji su utvrdili da je pucano iz pištolja kalibra devet milimetara, a pregledom terena, na brdu je pronađen zapaljen motor.

Policija je nakon prijave likvidacije Roganovića blokirala grad, ali nije uspjela da uđe u trag ubici.

Šćepan Roganović je bio stariji sin Nika Roganovića, koji je ubijen krajem jula 2017. u naselju Nemila, i brat Duška Roganovića, koji je teško povrijeđen u aprilu iste godine, kada je ispod njegovog automobila postavljena eksplozivna naprava.

Istražitelji sumnjaju da je Niko Roganović ubijen jer je istraživao ko je pokušao da ubije njegovog sina Duška. U obračunima je stradao i Vladimir Roganović koji je likvidiran u decembru 2018. godine u Beču i on je bio brat od strica stradalom Šćepanu.

Istražitelji vjeruju da je Šćepan Roganović ubijen u nastavku obračuna kriminalnih kotorskih klanova – „škaljarskog“ i „kavačkog“.

Serija brutalnih obračuna krenula je 19. februara 2015. godine kada je u Bloku 5 u podne dignut u vazduh „audi“ Milana Vujotića, dok je sjedio sa porodicom u obližnjem lokalu, zbog nestanka tovara kokaina u Valensiji.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR