21 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Građani pokušali da uđu na Odjeljenje infektologije, policija ih spriječila: Traže ostavke direktorice i ministra, majka dokumentaciju i istinu!

Izvor: RTNK

Hronika

Comments 5
Protest građana zbog smrti bebe u Nikšiću

Građani pokušali da uđu na Odjeljenje infektologije, policija ih spriječila: Traže ostavke direktorice i ministra, majka dokumentaciju i istinu!

Izvor: RTNK

Autor: Antena M

  • Viber

Ispred nikšićke Opšte bolnice održan je protest zbog smrti bebe u porodilištu te ustanove.

Protest organizuje grupa roditelja sa roditeljima preminule bebe.

Grupa učesnika pokušaala je da uđe na Odjeljenje infektologije. Ulaz na to odjeljenje obezbjeđuje policija.

Sa protesta je, između ostalog, zatražena smjena direktorice Opšte bolnice dr Dušanke Milatović Perović. Dr Milatović Perović je prije incidenta inače izašla ispred i pokušala okupljenim da objasni situaciju. Međutim, to nije pomoglo.

Majka preminule bebe, Darija Blagojević, istakla je i da traže da im se dostavi dokumentacija dok je sa djevojčicom bila u bolnici.

„Ja od moje Iskre nemam ni jedan njen nalaz, apsolutno ništa nisam dobila osim otpusne liste iz mrtvačnice“, kazala je Blagojević.

“Tražimo i da saznamo ko je ubio moju Iskru, da saznamo ko stoji iza toga, ko je bio to veče u smjeni imenom i prezimenom. Da saznamo od kad rade koji im je radni staž, kako su došli do tih diploma. I da se ovom stane na put, jer ovo nije prvi slučaj, ali nadamo se da jeste posljedni da je Iskra bila ta koja je završila sa tim”, poručila je Blagojević.

Okupljeni su zatražili i ostavku ministra zdravlja Dragoslava Šćekića.

Kažu da je zdravstveni sistem u Nikšiću u katastrofalnom stanju. Najavili su da će se okupljati svakodnevno dok se njihovi i zahtjevi porodice preminule bebe ne ispune.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Labud Dabanović

Žalosno što je dočeka naš ponosni Crnogorski narod od svoje rođene braće.Evo dođosmo mizerniji i od onih što su nekadašnji svoj narod stukli a danas se kite njihovim imenom,viteštvom i crkvom-da bi im i kosti prevrćali.Niko ne mrzi ka izdajnik izdano.

Milan

Dok se ne oslobodimo oslobodioca nema nama srece,postajemo Dzibuti iz dan u dan

Realista

Jad i nevolja od kad nam državu vodi Srpska crkva, postavili su ljude koji poima nemaju o svom poslu, užas… Bitno je da niči crkve kao pečurke poslije kiše i da se krovovi crkava pozlaćuju, a nemamo novca da liječimo našu djecu…