23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Spajić zapalio svijeću za Jovanovića

Hronika

Comments 0

Spajić zapalio svijeću za Jovanovića

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Vlade Milojko Spajić odao je počast i zapalio svijeću na mjestu gdje je prije 20 godina ubijen Duško Jovanović, glavni i odgovorni urednik DAN-a.

„Večeras se navršava dvije decenije od ubistva Duška Jovanovića - čovjeka koji je odbijao da ćuti na nepravdu i da pristaje na kompromis sa neistinama“, napisao je Spajić na mreži X. 

On je kazao da je jačanje vladavine prava jedan od osnovnih postulata rada Vlade jer je, kako je rekao, zadovoljenje pravde u ovom, i sličnim slučajevima, pravi put ka vraćanju povjerenja u institucije sistema.

„Od svih državnih organa, u čijoj je nadležnosti otkrivanje i privođenje pravdi svih neposrednih izvršilaca zločina, njegovog naručioca i svih koji su dosadašnjim zlonamjernim, oportunim činjenjem ili nečinjenjem ometali rad na rasvjetljavanju svih predmetnih okolnosti, čekamo odgovor i uradićemo sve da im omogućimo najbolje uslove za rad, kako bi do istine došli“, istakao je Spajić.

Dodao je da su mediji bitni čionici društvenih promjena u cilju demokratizacije društva, zato je, kaže, ključno da institucije sistema zaštite i unaprijede život svakog građanina, naročito poslenike javne riječi.

„Vječan spomen izvrsnom čovjeku, bespoštednom novinaru i svijetlom primjeru građanske odgovornosti i hrabrosti“, zaključio je Spajić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR