23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Inspektori SPO „zapečatili“ pet stanova

Izvor: Mara Babović/Pobjeda

Hronika

Comments 3

Inspektori SPO „zapečatili“ pet stanova

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja juče su nakon šest dana okončali pretrese neuseljenih i nepotpuno opremljenih stanova u zgradi u Master kvartu, koji su u vlasništvu kompanije „Bemaks“, a u istrazi specijalnog tužioca Miloša Šoškića, koja se, prema naredbi za pretres, odnosi na krivična djela zloupotreba ovlašćenja u privrednom poslovanju, „pranje novca“ i utaja poreza.

Pretresi su juče počeli u 10 časova i okončani su oko 19 sati, a prema informacijama Pobjede, službenici Specijalnog policijskog odjeljenja zapečatili su pet neuseljenih stanova i saopštili da niko ne smije ulaziti ni u jedan od njih do dobijanja odobrenja od Specijalnog državnog tužilaštva. Razlog zbog čega su inspektori „zapečatili“ stanove – nije poznat.

Inspektori Specijalnog tima kojim rukovodi Predrag Šuković u petak su „okupirali“ ulaz u kojem se nalaze „Bemaksovi“ stanovi, ali su tada stigli bez naredbe sudije za istrage i nakon što su advokati kompanije ukazali da bi to bilo kršenje zakona, odustali su od te „akcije“. Uniformisana policija je tokom noći „čuvala“ ulaz u kojima se nalaze ,,Bemaksovi“ stanovi, sve do subote popodne dok nijesu stigli službenici SPO sa naredbom za pretres. Pauzu su napravili u neđelju, a nastavili u poneđeljak, utorak i srijedu kada su oko 19 sati okončali pretrese.

Kako je Pobjeda pisala, pravni zastupnici kompanije „Bemaks“ odbili su da prisustvuju pretresima, kao i da angažuju svoje svjedoke da prate proceduru, jer smatraju da su pretresi nezakoniti.

– U naredbi se ne pominju imena, a krivična djela pranje novca i zloupotreba ovlašćenja u privrednom poslovanju mogu da počine isključivo fizička lica. To što nema nijednog imena, siguran je znak da su u cijelu akciju krenuli potpuno proizvoljno, iz njima znanih razloga izmišljajući osnov sumnje – kazao je ranije za Pobjedu jedan od advokata kompanije „Bemaks“ Zoran Piperović. On je najavio podnošenje krivične prijave kada budu imali potpune informacije.

Pretresima su prisustvovali i forenzičari, ali advokati kompanije nijesu imali informacije za čim konkretno tragaju i zašto ih je Tužilaštvo angažovalo. Inspektori su se tokom šestodnevne akcije fokusirali na namještaj, ali su i mjerili debljinu zidova, fotografisali prostorije, a tim radnjama prisustvovali su svjedoci – kadeti Policijske akademije.

Kompanija „Bemaks“, njeni vlasnici i partneri na udaru su novih vlasti od decembra 2020. Od tada su najavljivali hapšenja vlasnika „Bemaksa“ Ranka Ubovića i njegovog poslovnog partnera Aleksandra Mijajlovića, provjeravali njihovo poslovanje, optuživali ih za razna krivična djela.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Mila K

Nakon jučerašnjeg kraha gdina Novovića na resornom odboru, više su opasne ali glupe spo-igrarije sa cg informerom samo užasne negrađanske neinstitucionalnosti. Međutim, ko je obezbjeđenje pustio u Skupštinu bez odijela, u majicama da se vide mišići? Kakvo nepoštovanje Skupštine.

očajSPOŠOŠKvrabaca

Ehh kad zečevi zaskakucu,pečate izigravaju nešto, a ubrzo će da traže poslove i da grcaju u kredite. Možda su zato nameračili stanove, koje ima naravno ne treba dat jer s..inje oće da uzmu nansilu nešto što nisu sposobne da zarade ili otplate. Ili da Šoškić plati kockarski dug.

Legenda

Na sve načine gledaju da oslabe Bemaks.Bruka