21 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SDT podiglo optužnicu protiv četiri osobe

Izvor: Antena M

Hronika

Comments 0

SDT podiglo optužnicu protiv četiri osobe

Autor: Antena M

  • Viber

Specijalno državno tužilaštvo je, Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina, Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv četiri osobe: R.Ž., R.Ž., Z.P. i M.V., za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo učinjeno u saizvšilaštvu, saopšteno je iz SDT-a. 

- Optužnica je podignuta jer postoji osnovana sumnja da je, u junu 2020. godine, na teritoriji Crne Gore i Srbije i drugih država Evrope, okrivljeni R.Ž. organizovao kriminalnu organizaciju, čiji pripadnici su postali okrivljeni R.Ž., Z.P. i M.V. i druga lica, radi vršenja krivičnih djela ubistvo i teško ubistvo, a potom donio odluku da se na podmukao način, iz bezobzirne osvete, koristoljublja i niskih pobuda, liši života pripadnik kriminalne organizacije, oštećeni Lj.L., jer postoji mogućnost da će, u slučaju lišenja slobode od strane policije, otkriti sve informacije o ubistvima pripadnika suprostavljene kriminalne organizacije, sa čim se saglasio i okrivljeni M.V. i dao uputstva ko će od okrivljenih da izvrše krivično djelo i za koju novčanu nadoknadu, kao i na koji način treba da se uklone tragovi krivičnog djela, pa je okrivljeni R.Ž., dovezao oštećenog u šumu, na području sela G., opština D., lažno mu prikazujući da će na tom mjestu uvježbavati pucanje iz vatrenog oružja, gdje ga je okrivljeni Z.P. iz vatrenog oružja lišio života, a potom su oba okrivljena posmrtne ostatke oštećenog ubacili u improvizovanu raku i zakopali, o čemu su obavijestili organizatora u tada kriptovanoj komunikaciji, a okrivljenom R.Ž. je, u Srbiji, preko posrednika isplaćena novčana nagrada u iznosu od 400.000,00 eura - piše u saopštenju objavljenom na sajtu SDT-a. 

Navodi se da je po prijedlogu Specijalnog državnog tužilaštva okrivljenima određen pritvor, a sud je naredio i raspisivanje potjernice.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR