21 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
U Nikšiću uhapšen osumnjičeni za nasilje u porodici: Napao dijete i ženu

Izvor: Arhiva

Hronika

Comments 0

U Nikšiću uhapšen osumnjičeni za nasilje u porodici: Napao dijete i ženu

Autor: Antena M

  • Viber

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ – Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, lišili su slobode Ž.B. (37) zbog sumnje da je  počinio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

Naime, dežurnoj službi nikšićke policije prijavljeno je da je pomenuti Ž.B. fizički napao svoje maloljetno dijete, a potom i suprugu, nanoseći im povrede konstatovane izvještajem ljekara.

Postupajući po navedenoj prijavi, a u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su preduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti, te su po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću Ž.B. lišili slobode.

"S tim u vezi, ističemo da su policijski službenici ovog Odjeljenja bezbjednosti u periodu od 1. aprila do 30. maja podnijeli 14 krivičnih prijava zbog krivičnog djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednicii, kao i 38 prekršajnih prijava zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici", navode iz UP.

Poređenja radi, u vremenskom periodu 1. januara do 30. maja 2023. godine službenici nikšićke policije podnijeli su ukupno 12 krivičnih prijava zbog krivičnog djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici, dok je za isti period 2024. godine podnijeto ukupno 29 krivičnih prijava za isto krivično djelo.

Ovo predstavlja povećanje od 17 prijava ili približno 141,7% u 2024. godini u odnosu na isti period prethodne godine.

"Porast broja krivičnih prijava može ukazivati na nekoliko faktora, uključujući pojačane napore policijskih službenika u identifikaciji i procesuiranju slučajeva nasilja u porodici, kao i na veću spremnost žrtava da prijave ovakve događaje.

Dok smanjenje broja prekršajnih prijava može biti pozitivan indikator, značajan porast krivičnih prijava ukazuje na potrebu za nastavkom i inteziviranjem napora u borbi protiv nasilja u porodici.

Uprava policije u kontinuitetu sprovodi aktivnosti na unapređenju pravne zaštite žrtava  i podizanju svijesti zajednice o važnosti prijavljivanja svih oblika nasilja, te shodno tome apelujemo na građane da prijave sve oblike nasilja u porodici i da sarađuju sa policijom i drugim relevantnim institucijama kako bismo zajedničkim snagama stvorili bezbednije okruženje za sve građane", navode iz UP.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR