23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Apelacioni sud ukinuo presudu kojom je Šarac osuđen na zatvor zbog saobraćajne nesreće u kojoj je poginula Valentina Gazdić

Hronika

Comments 0

Apelacioni sud ukinuo presudu kojom je Šarac osuđen na zatvor zbog saobraćajne nesreće u kojoj je poginula Valentina Gazdić

Autor: Antena M

  • Viber

Apelacioni sud Crne Gore je nakon javne sjednice vijeća donio rješenje kojim je uvažio žalbu branioca optuženog Šarac Dejana i povodom te žalbe i po službenoj dužnosti, ukinuo presudu Višeg suda u Podgorici i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno suđenje, saopšteno je iz Apelacionog suda.

Šarac je podsjetimo, bio osuđen na dvije godine zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće 2019, u kojoj je poginula Valentina Gazdić (29).

"Prvostepenom presudom Višeg suda u Podgorici optuženi Dejan Šarac oglašen je krivim za krivično djelo teško djelo protiv bezbijednosti javnog saobraćaja iz člana 348 stav 2 u vezi člana 339 stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore izazvavši saobraćajnu nezgodu u kojoj je jedno lice preminulo od posljedica zadobijenih povreda. Tom presudom osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine.

Odlučujući o žalbi branioca optuženog, vijeće Apelacionog suda je ocijenilo da je prvostepena presuda donijeta uz bitne povrede odredaba krivičnog postupka iz čl. 386 st. 1 tač.8 i 9 Zakonika o krivičnom postupku. Bitne povrede odredaba krivičnog postupka ogledaju se u tome što je izreka presude nerazumljiva i protivrječna razlozima presude, a osim toga u prvostepenoj presudi nijesu navedeni razlozi o svim odlučnim činjenicama, pri čemu su razlozi koji su dati nejasni i protivrječni", navode u saopštenju. 

Po ocjeni Apelacionog suda u prvostepenom postupku nije razjašnjeno koji je od propusta u radnjama optuženog u uzročnoj vezi sa nastankom predmetne saobraćajne nezgode, nisu dati razlozi zbog kojih nisu prihvaćena dva nalaza vještaka saobraćajne struke, već treći na osnovu kojeg prvostepeni sud utvrđuje odlučne činjenice u pogledu postojanja krivičnog djela i krivice optuženog, kao ni razlozi koji se tiču činjenice da se predmetna saobraćajna nezgoda desila na raskrsnici koja je regulisana svjetlosnom saobraćajnom signalizacijom.

"Apelacioni sud je naložio prvostepenom sudu da u ponovljenom postupku otkloni bitne povrede, nakon čega će biti u mogućnosti da donese novu i na zakonu zasnovanu presudu", zaključeno je u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR