23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Katnićevom sinu bilo onemogućeno da podigne novac u banci, sumnja u nastavak progona SDT-a; I Marku Lazoviću blokiran račun

Izvor: Pobjeda

Hronika

Comments 4

Katnićevom sinu bilo onemogućeno da podigne novac u banci, sumnja u nastavak progona SDT-a; I Marku Lazoviću blokiran račun

Izvor: Pobjeda, M portal

Autor: Antena M

  • Viber

Radan Katnić, sin bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, već dva i po mjeseca ima problem da podigne novac u jednoj banci jer, kako mu kažu službenici filijale, postoji tehnički problem sa njegovim računom. Nakon pisanja Pobjede i odluke Katnića da, nakon šest sati boravka u prostorijama poslovnice, pruži pasivni otpor, u banci su odlučili da mu isplate traženu sumu.

Prethodno je Katnić za Pobjedu rekao da ovaj problem postoji od momenta hapšenja njegovog oca i da sumnja u nastavak progona Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

- Imam račun u jednoj banci na svoje ime na koji primam platu i već dva i po mjeseca, otkad mi je otac uhapšen, imam problem da podignem novac. Čekam po nekoliko sati, uz svakodnevne rasprave sa službenicima banke, da mi to isplate. Oni me konstantno ubjeđuju da postoji tehnički problem sa računom - kazao je Radan Katnić.

Prema njegovim informacijama, SDT je naredilo Finansijsko obavještajnoj jedinici da "češlja" njegov lični račun i da se namjerno odugovlači sa tim.

Dostavio je Pobjedi pismenu potvrdu iz banke da njegov račun nije u blokadi, zbog čega konstatuje da ne postoji nikakva zakonska prepreka da mu se isplati novac.

Zato pita zbog čega Tužilaštvo radi mimo zakona.

- Ovo je samo nastavak progona koji trpi naša porodica. Imam informacije da Tužilaštvo šalje FOJ da oni vrše nadzor, ali da traži da se odugovlači sa svim. Oni su namjerno neažurni, neće da odgovore na poruku banke jer im je tako naređeno. Zbog svega smo u velikom problemu jer su sva sredsva koja imamo na tom računu. Čekao sam dva mjeseca i bio prinuđen da pozajmljujem novac od prijatelja i rođaka i sad sam odlučan da se borim za svoja prava - naglašava Katnić.

Bio je odlučan da ostane u banci dok se ne izvrši transakcija. Kako kaže u jednom momentu je reagovalo obezbjeđenje, a banka je obavijestila i policiju o njegovom otporu zbog čega je očekivao bude priveden. Međutim, na kraju se izašlo u susret Katnićevom zahtjevu.

- Progon treba da stane! Ako je jedan član familije u zatvoru, ne treba da su na meti svi. Imam dijete i ženu i bolesnu majku o kojima moram da brinem. Ovo je klasična opstrukcija, drže me na ledu. Ne volim konflikte i scene, ali sam prinuđen da uzvratim pasivnim otprorom - poručio je Katnić.

I Marku Lazoviću blokiran račun

Osim Radana Katnića, bankovni račun blokiran je i Marku Lazoviću, sinu nekadašnjeg visokog policijskog funkcionera Zorana Lazovića koji je takođe u pritvoru.

Marko Lazović je za M portal potvrdio da mu je blokiran jedini račun koji ima i preko kojeg prima platu, ali mu je umjesto objašnjenja u banci rečeno da pozove Specijalno policijsko odjeljenje.

M portal je kontaktirao Marka Lazovića koji je kazao da se neposredno poslije hapšenja njegov oca i njemu desila ista situacija kao Radanu Katniću - bankovni račun sa kojeg je primao platu bio je blokiran.

- Nedugo nakon hapšenja mog oca blokirali su mi račun, meni jedinom iz porodice. To je moj privatni i jedini račun preko kojeg primam platu. Bio sam uporan da mi kažu iz kojeg razloga je račun blokiran, iz banke su prvo govorili da je riječ o tehničkoj grešci, ali kasnije nakon mog insistiranja da mi kažu o čemu je riječ, rekli su mi da se obratim SPO-u. Nisu mi dali čak ni papir na kojem piše razlog blokade mog računa - rekao je Marko Lazović u izjavi za M portal.

Banka u kojoj Marko Lazović ima račun nije mu dala nikakvo zvanično objašnjenje zašto mu je onemogućeno da raspolaže novcem sa računa, osim usmenog odgovora da se obrati SPO-u.

Lazović je rekao da će zbog nastale situacije biti prinuđen da angažuje advokata.

- Zbog ove situacije biću primoran da angažujem advokata. Ja sam preko tog računa izdržavao porodicu, sada sam stavljen u situaciju da pozajmljujem novac - dodao je on.

Pravnici koje je M portal kontaktirao pojasnili su da SPO ne može samostalno da blokira račune građana, već da je za to potrebno da postoji naredba Specijalnog državnog tužilaštva ili sudije za istragu.

Ni Marku Lazoviću ni Radanu Katniću takve naredbe nijesu predočene u bankama.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Aleksandar

E bas mi ih je zao sto ih blokirase,a jadnici nemaju kesha,ili ga ne smiju otkopati.

Ljiljana

Što ćete kipi " profesionalizam",pa to i da se naredi,treba odbiti ,ako nije po propisu,ali takvih je malo!Nažalost!

Mila K

Javiti mans kako se slamaju zakoni taman kao '48e. Biće da to nije borba protiv nego za korupciju po sdt modelima. Uhapsiti gđu Perović a tetošiti guvernera cb cg. Varijabila teklo da ih nema u ask izvještajima. No mans batalio da prati ask izvještaje. Bilo bi premnogo posla skrojenog u znanju i etici.