23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nikšićka policija podnijela četiri krivične prijave zbog zloupotreba i prevara

Izvor: Uprava policije

Hronika

Comments 0

Nikšićka policija podnijela četiri krivične prijave zbog zloupotreba i prevara

Izvor: Antena M

Autor: Antena M

  • Viber

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić - Jedinice za suzbijanje ekonomskog kriminala, su u toku maja i juna, podnijeli Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću krivične prijave protiv četiri osobe zbog sumnje da su počinili krivična djela protiv privrednog poslovanja i pravnog saobraćaja.

Kako se navodi iz Uprave policije, oni su u sklopu međunarodne akcije Jad-pirates 2, izvršili pretres stana i pomoćnih prostorija koje koristi M.A. (43) i pronašli 43 komada parfema raznih brendova za koje nije posjedovao dokumentaciju. Protiv njega je podnijeta krivična prijava Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno bavljenje privrednom, bankarskom, berzanskom i djelatnošću osiguranja.

M.A. je , navodi se, od 2003. bez registracije ili odobrenja za obavljanje privredne djelatnosti, bavio preprodajom parfema raznih brendova, čime je na osnovu zatečenog stanja nastala šteta od 2585,00 eura.

Nikšićka policija podnijela je krivičnu prijavu i protiv M.S.(32) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

M.S. se sumnjiči da je kao zaposleni u jednom privrednom društvu u Nikšiću koje se bavi  priređivanjem igara na sreću, omogućio drugom licu da učestvuje u igrama na sreću bez preuzimanja novca od istog i na taj način mu pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 30.000 eura na štetu ovog privrednog društva.

Takođe, policija je podnijela krivične prijave protiv dva lica, N.K.(39) i R.K.(43) zbog sumnje da su počinili krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, dovođenjem u zabludu nadležni organ, Ministarstvo unutrašnjih poslova-Područnu jedinicu za upravne poslove, državljanstvo i strance Nikšić, u namjeri ovjeravanja neistinitog sadržaja.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR