23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Preokret: Privođen Vuk Iković jer je fotografisao nepropisno parkiran policijski automobil

Hronika

Comments 6

Preokret: Privođen Vuk Iković jer je fotografisao nepropisno parkiran policijski automobil

Autor: Antena M

  • Viber

Jedan od osnivača pokreta Preokret i odbornik u Skupštini Optšine Danilovgrad Vuk Iković priveden je sinoć jer je fotografisao nepropisno parkiran policijski automobil, saopšteno je iz Preokreta.

"Sinoć oko 18 sati u Ulici Svetozara Markovića u Podgorici četiri policajca su na grub način priveli Ikovića, jer je fotografisao nepropisno parkiran policijski automobil iako je u neposrednoj blizini bilo više slobodnih parking mjesta. Inače policajci su na ovaj način tretirali Ikovića nakon što su došli iz pravca obližnje kafane", pojašnjavaju iz Preokreta. 

Osnov za privođenje, kako su naveli, bilo je to što Iković nije imao ličnu kartu koja mu je bila u kancelariji koja se nalazi u neposrednoj blizini događaja, a što je tom prilikom i saopštio.

"No i pored toga su ga četiri policajca tada promptno privela u policiju gdje mu je izrečena kazna od 60 eura zbog neposjedovanja lične karte, koju je mogao odmah dodati da je bilo želje da se legitimiše, a ne zaplaši. Kao očigledno dodatni vid zastrašivanja mu je usmeno saopšteno da će se vidjeti s njim pred Sudom za prekršaje. Ovaj suštinski nastavak maltretiranja političkih aktivista govori da je autoritarni duh preživio i da je njegovan i od strane novog rukovodstva", istakli su iz Preokreta u saopštenju.

Kažu da ne krive policajce ni za šta jer je, kako su kazali, stvoren ambijent u produženom trajanju u kojem je svako ko nije vlast i insistira na poštovanju zakona, makar se to odnosilo i na nepropisno parkiranje - a za koje se uredno kažnjavaju građani, zapravo neko koga treba tretirati na što grublji način.

"Pozivamo premijera, potpredsjednika Vlade zaduženog za bezbjednosni sektor i ministra unutrašnjh poslova da porade na onom što su obećavali da će raditi kada budu vlast - da stvore ambijent gdje zakon važi za sve jednako, a građani slobodno mogu registrovati i prijaviti svaku nezakonitost. Što se tiče konkretno ovih pripadnika policije, za nas je dovoljna satisfakcija da uvide da su načinili grešku. Razumijemo složenost njihovog posla, ali i oni trebaju razumjeti da su u službi običnih građana", poručuju u saopštenju.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Libero7

Kakav je ministar takva i policija jos kruzi onaj snimak iz budve skok kroz prozor slonbovok unuka.

Javor

Evo pretpostavljenim slika i broj auta te slika policajaca, tako da imaju sve crno na bijelo. Za očekivati je brzu reakciju, ako i sami nijesu na njihovom fonu. Građani čekaju reakciju.

Javor

Dok god naši policajci sjede po kafanama, a siledžije se bahate džadama sa bijesnim autima. Dok službenim autima i u uniformi kupuju građevinski materijal na stovaristima, viđeno u Baru. Dok idu raspojasani kao da su putari, čast putarima, i dok nikom ne polažu račune i dalje će ito bahaćenja.