23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
U Podgorici zbog krađa procesuirano 13 osoba

Hronika

Comments 0

U Podgorici zbog krađa procesuirano 13 osoba

Autor: Antena M

  • Viber

Podgorička policija procesuirala je 13 osoba osumnjičenih za krađu, saopšteno je iz Uprave policije.

Navodi se da su službenici podgoričkog Odjeljenja bezbjednosti zbog sumnje da je izvršio krivično djelo krađa podnijeli krivičnu prijavu protiv stranog državljanina R.I. (45).

„On je kroz otvoren prozor ušao u prostorije koje koristi oštećeni, a koje se nalaze u sklopu jedne srednje škole, i otuđio garderobu i ručni sat koji pripadaju oštećenom“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je policija identifikovala i locirala osumnjičenog i oštećenom vratila ručni sat.

Iz policije su kazali da je F.M. (25) uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo krađa, na štetu jednog privrednog društva iz Podgorice koje se bavi građevinskim radovima.

„F.M. je odvalio metalnu žicu od armaturne ograde i tom prilikom iz zgrade i sa gradilišta otuđio dva bunta instalacionih kablova, kao i instalacioni kabl, mikser za beton i brusilicu ukupno vrijedne oko 4.385 EUR”, naveli su iz policije i dodali da je protiv osumnjičenog podnijeta krivična prijava Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

Navodi se da su, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo krađa na štetu jednog maloprodajnog objekta u Podgorici, policijski službenici podnijeli krivičnu prijavu protiv S.K (27) i D.Đ. (47).

Oni su, kako se dodaje, iskoristili nepažnju zaposlenih i uspjeli da otuđe više kozmetičkih artikala vrijednih blizu 200 EUR.

U saopštenju se ističe da je, intenzivnim radom na terenu, policija rasvijetlila deset krivičnih djela teška krađa izvršenih na štetu građana Podgorice i identifikovala i uhapsila B.D. (29).

Kako se sumnja, on je od aprila do početka juna, na području Glavnog grada, obio više putničkih motornih vozila, poslovnih objekata i pomoćnih objekata, iz kojih je otuđivao novac i razni alat koji je prodavao nepoznatim osobama, a novac stečen od prodaje koristio je za svoje potrebe.

„On je uz krivičnu prijavu predat Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, na dalju nadležnost“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je podgorička policija podnijela krivičnu prijavu i protiv S.I (33), koji je u Rogamima iz dvorišta jedne kuće ukrao naponski kabl koji je kasnije prodao.

Iz policije su kazali da su službenici Jedinice za suzbijanje krađa i teških krađa rasvijetili još dvije krađe na štetu dvije osobe.

„Oni su podnijeli krivičnu prijavu protiv M.R. (22) zbog sumnje da je izvršila krivično djelo krađa, na štetu jednog lica, tako što je koristeći nepažnu oštećene, od nje otuđila novčanik sa 500 EUR i ličnim dokumentima, koje je kasnije odbacila od sebe“, rekli su iz policije.

U saopštenju se navodi da je početkom juna zbog krađe uhapšen S.Z. (22), koji je u jednom ugostiteljskom objektu, koristeći nepažnju zaposlenog, ukrao 1,2 hiljade EUR, koje je kasnije potrošio.

Dodaje se da je, zbog sumnje da je iz jednog automobila otuđio od oštećene zlatni medaljon, uhapšen S.M. (40) i protiv njega je podnijeta krivična prijava za krivično djelo krađa.

„Policija je pronašla otuđeni predmet i isti vratila oštećenoj“, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, policija u Podgorici je uhapsila i dvije osobe koje su počinile štetu preduzećima u većinskom državnom vlasništvu.

„Naime, protiv A.M. (26) i E.F. (27) je podnijeta krivična prijava Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici zbog sumnje da su počinili dva krivična djela teška krađa na štetu Željezničkog prevoza i Željezničke infrastrukture Crne Gore“, rekli su iz policije.

Oni su, sumnja se, sa voza parkiranog u depou za održavanje vozova demontirali djelove i električne kablove koji su vlasništvo Železničkog prevoza, dok su sa jednog od stubova demontirali dvije nadzorne kamere u vlasništvu Željezničke infrastrukture koje su pronađene i biće vraćene predstavniku oštećenog privrednog društva.

Iz policije su kazali da su službenici Jedinice za suzbijanje krivičnih djela u vezi sa motornim vozilima, tokom maja i juna, intenzivno radili na suzbijanju krađe motornih vozila i procesuirali više osoba, a vozila pronašli i vratili građanima.

Oni su naveli da je po tom osnovu uhapšen strani državljanin S.P. (37) i protiv njega je podnijeta krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo oduzimanje motornog vozila.

Osumnjičeni je, kako su kazali iz policije, to krivično djelo izvršio tako što je sa parking prostora aerodroma Golubovci otuđio automobil Audi, podgoričkih registarskih oznaka, koji je bio otključan u tom momentu, nakon čega se uputio u nepoznatom pravcu.

S.P. su kontrolisali i uhapsili službenici na aerodromu Tivat, nakon čega je predat policiji u Podgorici na dalju nadležnost, dok je predmetno vozilo oduzeto i vraćeno oštećenom.

„Osim toga, policija je identifikovala i uhapsila R.Đ. (37) i protiv njega podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo oduzimanje motornog vozila, tako što je iz dvorišta kuće oštećenog otuđio vozilo koje je tom prilikom bilo otključano i sa ključem u bravi“, rekli su iz policije i dodali da je i to vozilo u kratkom roku pronađeno i vraćeno.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR