22 °

max 26 ° / min 18 °

Subota

28.09.

26° / 18°

Nedjelja

29.09.

22° / 13°

Ponedjeljak

30.09.

21° / 10°

Utorak

01.10.

20° / 9°

Srijeda

02.10.

21° / 12°

Četvrtak

03.10.

17° / 16°

Petak

04.10.

18° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
UP: Državljanin Kosova osumnjičen za trgovinu ljudima, dvije osobe kažnjene zbog prosjačenja

Hronika

Comments 0

UP: Državljanin Kosova osumnjičen za trgovinu ljudima, dvije osobe kažnjene zbog prosjačenja

Autor: Antena M

  • Viber

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti ,,Sjever“ su u okviru akcije policije ,,Prosjak“ obilaskom lokacija i redovnim kontrolama, identifikovali i procesuirali nekoliko osoba zbog prosjačenja i trgovine ljudima, saopštila je Uprava policije. 

"Policija je u Rožajama, kontrolisala lice A.B.(28), državljanina Kosova, koji je policiji saopštio da je doveo svoju suprugu i četvoro maloljetne djece iz Berana i ostavio u Rožajama sa namjerom da prose u gradu, nakon čega je policija na gradskom trgu locirala i identifikovala Z.K., suprugu imenovanog sa dvoje maloljetne djece starosti dvije i sedam godina, koji su zatečeni u prosjačenju.

Nakon prikupljenih obavještenja i dokaza, državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju je naložio da se lice A.B. liši slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo trgovina ljudima i isti je uz krivičnu prijavu priveden višem državnom tužiocu na dalju nadležnost i postupanje", navodi policija. 

"Službenici policije su istog dana, kod jednog marketa, zatekli u prosjačenju dva lica romske populacije, N.S. (57) i L.B. (48), koje su prilikom prikupljanja obavještenja policiji saopštile da su prosile bez prisile drugog lica, a za svoje lične potrebe.

Na osnovu prikupljenih obavještenja, o pomenutom događaju obaviješten je državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, koji se izjasnio da se protiv N.S. i L.B. podnese prekršajna prijava, i iste su lišene slobode i sprovedene sudiji za prekršaje u Sudu za prekršaje u Bijelom Polju-Odjeljenju u Rožajama, nakon čega im je izrečena novčana kazna zbog prosjačenja", piše u saopštenju policije. 

Uprava policije, kako poručuju, nastavlja redovne i planske aktivnosti na prevenciji i suzbijanju prosjačenja i trgovine ljudima. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR