23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Jovićević potvrdila sve navode odbrane Zorana Lazovića

Izvor: PR Centar

Hronika

Comments 0
Završeno saslušanje svjedoka u istrazi protiv nekadašnjeg visokog policijskog funkcionera i bivšeg glavnog specijalnog tužioca

Jovićević potvrdila sve navode odbrane Zorana Lazovića

Izvor: M portal

Autor: Antena M

  • Viber

Specijalna tužiteljka Sanja Jovićević saslušana je danas u Specijalnom državnom tužilaštvu kao svjedok u predmetu protiv bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i visokog policijskog funkcionera Zorana Lazovića.

M portal saznaje da je Jovićević u iskazu koji je dala svom kolegi Milošu Šoškiću potvrdila sve navode odbrane bivšeg visokog policijskog funkcionera Zorana Lazovića, a njenim saslušanjem Šoškić je konačno završio ispitivanje svjedoka u ovoj istrazi.

Katniću je pritvor određen po dva pritvorska osnova – opasnost od bjekstva i uticaja na svjedoke, dok je Lazoviću dodat još jedan osnov - visina zaprijećene kazne i teške okolnosti djela.

Vijeće Višeg suda je u obrazloženju odluke o produženju pritvora Katniću i Lazoviću 13. maja ukazalo tužiocu Šoškiću da je predložene svjedoke potrebno saslušati u što kraćem roku, ali je od tih preporuka prošlo više od mjesec i nije poznato zbog čega ranije nije uzeo izjavu od nje.

- Imali smo u vidu činjenicu da kada je pritvor okrivljenima određen po pritvorskom osnovu iz člana 175 st.1 tač. 2 ZKP-a, da je svjedoke neophodno saslušati u što kraćem roku, budući da je prioritetno, bez obzira na značaj ostalih sprovedenih dokaznih radnji koje vijeće ovog suda ne dovodi u pitanje - piše u obrazloženju vijeća Višeg suda.

U odluci suda od 13. maja navedeno je i da je pritvor određen radi „otklanjanja opasnosti od uticaja na svjedoke“, službenike Uprave policije Milorada Žižića i Nikole Janičića i specijalne tužiteljke Sanje Jovićević.

Vijeće ukazuje da su Žižić i Janičić saslušani i da se „javila dodatna potreba za saslušanjem“ novih svjedoka – službenika Uprave policije Milovana Pavićevića, Veska Damjanovića, Aleksandra Boškovića i Katnićevog kuma Branka Martinovića.

Oni su svi dali iskaze.

Vijeće Višeg suda, kako je Pobjeda pisala, osvrnulo se i na tezu Specijalnog državnog tužilaštva da „postoji mogućnost uticaja i na okrivljene Radoja Zvicera, Ljuba Milovića i Duška Roganovića sa ciljem iznošenja odbrana koje bi bile u interesu okrivljenih“.

Prema mišljenju sudskog vijeća, ta teza tužilaštva nema uporište, jer Katnić i Lazović ne mogu trpjeti negativne posljedice jer nije izvjesno da li će i eventualno kada Zvicer, Roganović i Milović, koji se nalaze u bjekstvu, biti dostupni nadležnim organima.

Katnić i Lazović uhapšeni su 14. aprila po nalogu SDT-a jer je, kako iz te institucije tvrde, bivši policijski funkcioner osnovao kriminalnu grupu, čiji su članovi postali Katnić, bivši specijalni tužilac Saša Čađenović, Lazovićev sin Petar, a sve „da bi radili u korist Radoja Zvicera“.

Između ostalog, Lazović i Katnić, takođe, sumnjiče se za nezakonito skidanje zabrane ulaska u Crnu Goru Veljku Belivuku i njegovom bliskom saradniku Marku Miljkoviću, te i za neoptuženje Novljanina Duška Roganovića, koji je, prema evidencijama bezbjednosnog sektora, jedan od visokorangiranih članova kavačke grupe.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR