23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dom zdravlja Podgorica: Ljekarka fizički napadnuta na radnom mjestu u ZO Konik, podnijeta krivična prijava

Hronika

Comments 1

Dom zdravlja Podgorica: Ljekarka fizički napadnuta na radnom mjestu u ZO Konik, podnijeta krivična prijava

Autor: Antena M

  • Viber

Zdravstvena ustanova Dom zdravlja Glavnog grada saopštila je danas da stoji ispred svih zaposlenih u toj zdravstvenoj ustanovi u zaštiti protiv svake vrste verbalnog i fizičkog napada na radnom mjestu od strane bilo kog lica.

Kaću da su podnijeli krivičnu prijavu zbog fizičkog napada na izabranu doktoricu za odrasle, koja je napadnuta na radnom mjestu 24. juna u ZO „Konik“. 

„Napominjemo da ljekari imaju status službenog lica, pa svaki napad na ljekara prilikom pružanja zdravstvene zaštite ima visok stepen ugrožavanja pružanja zdravstvene zaštite osiguranicima“, navode oni.

Napadi na medicinsko osoblje su, kako dodaju, u posljednjem periodu učestali, te apelujemo na nadležne državne institucije da se svaki napad na medicinsko osoblje najstrože kazni, kako bi se u budućem periodu spriječile ovakve i slične situacije sa ciljem nesmetanog obavljanja odgovornih poslova onih koji su tu za svakog građanina i na prvoj liniji zaštite njihovog zdravlja. 

“Odnosi između zdravstvenih radnika i građanina prilikom sprovođenja zdravstvene zaštite, moraju se zasnivati na međusobnom uvažavanju, povjerenju i očuvanju dostojanstva ličnosti”, nvode u saopštenju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Kuč

Akcija izaziva reakciju ,to je Njutnov zakon. Dom zdravlja treba dobro da preispita rad i ophodjenje ljekara i osoblja da ne dolazi do ovih problema. Naravno to ne zaci da treba da se fiziki obracunavaju ipak treba postovati instituciju.