27 °

max 31 ° / min 21 °

Nedjelja

30.06.

31° / 21°

Ponedjeljak

01.07.

31° / 22°

Utorak

02.07.

27° / 18°

Srijeda

03.07.

28° / 17°

Četvrtak

04.07.

29° / 19°

Petak

05.07.

31° / 18°

Subota

06.07.

31° / 20°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SDT: Pokrenuta istraga protiv Katnića za navodni ratni zločin u Cavtatu

Izvor: Pobjeda

Hronika

Comments 6

SDT: Pokrenuta istraga protiv Katnića za navodni ratni zločin u Cavtatu

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) potvrilo je pisanje Pobjede da je protiv bivšeg specijalnog tužioca Milivoja Katnića pokrenuta istraga zbog sumnji za navodni ratni zločin u Cavtatu.

- Specijalno državno tužilaštvo je, nakon ocjene dokaza prikupljenih od strane nadležnih organa Republike Hrvatske i pronađenih pretragom baza dokaznih materijala Tužilaštva Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove, danas donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv okrivljenog M.K, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva - saopšteno je iz SDT-a.

Naredbom se Katniću stavlja na teret da je, na području Hrvatske, Opština Konavli, Cavtat, kao oficir Jugoslovenske narodne armije (JNA), suprotno odredbama IV Ženevske konvencije o zaštiti građanskih lica za vrijeme rata i Dopunskog protokola uz Ženevske konvencije, nečovječno postupao prema pojedinim civilima hrvatske nacionalnosti.

- Tako što ih je napadao, mučio, tjelesno povrijeđivao, te vrijeđao ljudsko dostojanstvo i vršio nasilje nad mentalnim blagostanjem istih - navedeno je u saopštenju SDT-a.

Pobjeda je danas objavila da je Katnić je juče na saslušanju u Specijalnom državnom tužilaštvu, pred tužiteljkom Tanjom Čolan-Deretić, kategorično negirao optužbe da ima bilo kakve veze sa ratnim zločinima i kazao da se radi o orkestriranim napadima iza kojih stoji predsjednik Skupštine Andrija Mandić.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Mila K

Jel ovo treba da odglumi kukavičje jaje da se odibrovolje Hrvati a pacifikuje Vučić?

cefalo

Što je ovo? Prvo su pritvorili čovjeka pa sad prikrpljaju optužnicu. Ovo je strašno. Sad su se prisjetili JNA iz vremena napada na Dubrovnik kako bi iscijedili kakvu ličnu grešku čovjeku i napabirčili kakvu takvu optužnicu. Sve ovo liči na osvetu aktera "državnog udara". Ovo nema veze sa pravdom.

mijo popovic

Ovo je policijska hunta koja se nemilosrdno obracunava s politickim protivnicima. Da je Rusija pobijedila u u Ukrajini, i da nominalno nihemo u NATO, Mandic, Becic, Spajic, Novovic, Markovic i comp. ponovo bi aktivirali Jusovacu i Bogdanov kraj. Na sve ovo cuti, odnosno kukavicki reaguje, opozicija, nevladin sektor, organizacije za ljudska prava...