15 °

max 21 ° / min 14 °

Subota

05.10.

21° / 14°

Nedjelja

06.10.

18° / 13°

Ponedjeljak

07.10.

19° / 12°

Utorak

08.10.

21° / 13°

Srijeda

09.10.

16° / 15°

Četvrtak

10.10.

21° / 16°

Petak

11.10.

21° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šćepanović o slučaju na Cetinju: Ne želim da ulazim u polemiku sa osumnjičenim licima, a pogotovo kada su u bjekstvu

Izvor: Antena M

Hronika

Comments 3
O tvrdnjama Drecuna da mu "crtaju metu"

Šćepanović o slučaju na Cetinju: Ne želim da ulazim u polemiku sa osumnjičenim licima, a pogotovo kada su u bjekstvu

Autor: Antena M

  • Viber

Direktor sektora za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović danas je, na press konferenciji, komentarisao to što je osumnjičeni za aktiviranje ekplozivne naprave u Prijestonici Nikola Drecun, pušten ranije na slobodu. 

Kako je Šćepanović naveo, od 2018. do danas na slobodu je pušteno 68 lica kojima sud nije donio prvostepenu presudu u roku od tri godine.

„Nad takvim licima koja su na slobodi, a kojima je sud donio mjeru nadzora, policija u okviru svojih nadležnosti sprovodi proaktivne mjere, s tim što ukazujemo nadležnim tužilaštvima i sudovima da ta lica krše mjere napuštanja stana i boravišta i nadamo se da ćemo imati odgovore od sudskih instanci. Ne vidim drugi način borbe osim da takva lica budu u pritvoru kada ne poštuju sudske odluke“, naveo je on.

Odgovorio je i na pitanje da li je osumnjičeni praćen i koga vidi odgovornim zbog događaja na Cetinju.

„To lice je izašlo iz UIKS-a 11. novembra. Ne mogu da krivim nikoga, jer nisam ovdje da sudim, već mogu samo da ukazujem. To lice je bilo predmet pojačanih aktivnosti sektora za borbu protiv kriminala i da ga nismo imali u fokusu ne bismo ga procesuirali za izvršenje krivičnog djela“, naveo je on uz poruku da ne želi sa osumnjičenim da polemiše jer su iznijeti podrobni dokazi.

„Ako misli da mu se crta meta, neka koristi mogućnost da se putem svojih advokata prijavi i da se kroz krivični postupak brani. Ja nisam dio orkestrirane priče niti sam u prethodnom periodu lice lišavao slobode. Ne želim da ulazim u polemiku sa osumnjičenim licima, a pogotovo kada su u bjekstvu“, naveo je Šćepanović.

 

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

JF

Ako ste ga imali u fokusu, pitanje je onda koliko jednostavno, ili lako da neprimecen popeti se na drvo otprilike 7 meter i plasirati bombu u exatnom pravcu? Vi nemate pojma ko je ovo delo izvrsio.

!!!

Sve ovo liči na Dritanova hapšenja.Mnogo buke...A poslije pritvora svi kućama.Važan je prvi efekat.I da ministri odmah održe konferenciju.U prvom saopštenju ja sam mislio da su svi pohapšeni.

Katunjanin

Scepanovicu ,mozda taj Drecun i jeste neki kriminalac ,ali ja nijesam vidio te dokaze protiv njega koje ti navodis . Ako stvarno postoje ja ti se izvinjavam .Ali po ovoj tvojoj izjavi nastupas kao klasicni zaostali policajac :" Dodji Drecune u stanicu i mi cemo ti objasnit koga si i kako ubio "