22 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tužilaštvo o grupi uhapšenoj u akciji „General“: Zvicer i Ulić šefovi, Drešaji, Vuk Vulević, Damir Mandić i Milo Božović članovi

Izvor: Pobjeda

Hronika

Comments 6

Tužilaštvo o grupi uhapšenoj u akciji „General“: Zvicer i Ulić šefovi, Drešaji, Vuk Vulević, Damir Mandić i Milo Božović članovi

Autor: Antena M

  • Viber

U okviru današnje akcije "General" podnijeta je i krivična prijava protiv Damira Mandića, potvrđeno je Portalu Analitika iz SDT-a.

Kako je navedeno u saopštenju SDT-a Mandić se nalazi u UIKS-u na izdržavanju zatvorske kazne. 

Iz SDT-a je navedeno da su krivične prijave podnijete protiv četiri lica koja su u zatvoru i protiv šest lica koja su u bjekstvu zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Grupu koja je uhapšena u akciji „General“ osnovali su, prema tvrdnjama tužilaštva, Vaso Ulić i Radoje Zvicer, a njeni članovi su: Petar Miranović, Nikola Ulić, Leon i Viktor Drešaj, Veselin Pavličić, Ivan Delić, Damir Mandić, Vuk Vulević, Dragan Pavličević, Radomir Dobriša, Mileta Božović, Milo Božović, Vjekoslav Lambulić, Radule Božović, Radovan Pantović, Marinko Prelević, Vukan Čoković-Matić i druga za sada NN lica.

Tužilaštvo je ranije saopštilo kako je grupa osimnjičena da je brodovima krijumčarila kokain iz Južne Amerike u Evropu i Australiju.

U oktobru 2020. policija Kolumbije spriječila je šverc 1.570 kilograma, a u junu 2021. australijska policija zaustavila je 900 kilograma koji su, navodi tužilaštvo, pripadali ovoj grupi.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

nenad_mne

@zatogaistavlja , misle da samo njih slušamo i da im vjerujemo! Pretvaraju se u cirkus Montija Pajtona, ali sa teškim posljedicama!

@@@@

@herceg Izvanredba emisija i mogo jasnije sve bude!

Vanja

@herceg, hvala za preporuku, svi bi to trebali pogledati.