22 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Čeka se odluka o ukidanju pritvora Veljoviću

Hronika

Comments 0

Čeka se odluka o ukidanju pritvora Veljoviću

Izvor: Portal ETV

Autor: Antena M

  • Viber

Vještak sudske medicine Nemanja Radojević izjasniće se o zdravstvenom stanju bivšeg direktora Uprave policije, Veselina Veljovića na osnovu medicinske dokumentacije iz spisa predmeta, saopšteno je danas pred vijećem Višeg suda u postupku koji se vodi protiv Veljovića pod optužbom za zloupotrebu službenog položaja i stvaranje kriminalne organizacije.

Odluka o tome da li će Veljoviću biti ukinut pritvor očekuje se u 13 sati, a od mišljenja vještaka će ista zavisiti.

Pred podgoričkim Višim sudom danas odgodjeno je suđenje protiv Aleksandra Mrkića, bivšeg direktora Uprave policije Veselina Veljovića i još 13 osoba, koje se terete za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, dva krivična djela krijumčarenja, pranje novca i zloupotreba službenog položaja.

Advokati Veselina Veljovića predložili su sudu da se ukinje pritvor njihovom branjeniku, prvenstveno zbog njegovog zdravstvenog stanja.

Predsjednica Vijeća sutkinja Vesna Kovačević dala je prekid kako bi odlučili o predlogu odbrane. Nakon oko pola sata, sutkinja Kovačević saopštila je da je pozvan sudski vještak Nemanja Radojević koji će se na osnovu medicinske dokumentacije iz spisa predmeta izjasniti o stanju Veljovića i da li, kako je kazala, njegov boravak u pritvoru utiče na njegovo zdravstveno stanje i u kojoj mjeri.

Prethodno je advokat Veljovića, Nikola Martinović obrazlažući predlog o ukidanju pritvora, rekao da se “sprovodi institucionalno ubistvo nad Veljovićem” i da neće u tome da učestvuje.

Danilo Mićović, takodje advokat odbrane, kazao je da Veljović ne može boraviti u pritvoru u takvim uslovima, jer mu je život ugrožen do stepena smrtnog ishoda.

“Kada pogledate Veljovića vidjećete da je izvubio nekih 30ak kilograma. Njegovo stanje je sve gore i gore. Ne oredlažem, molim ovaj sud da Veljoviću, radi spasenja života ukinete pritvor”, rekao je Mićović.

“Sud dao naredbu SDT- u da izdvoji Skaj komunikacije”

Glavni pretres je, pored nedolaska optuženog Nikole Bubanje, odgodjen i zbog obimnosti Skaj materijala koji je dostavio SDT prije podizanja optužnice.

Predsjednica vijeća sutkinja Kovačević izdala je naredbu Specijalnom državnom tužilaštvu da u roku od 15 dana iz Skaj materijala koji su dostavili kao dokaz prije potvrdjivanja optužnice izdvoje sadržaj koji se tiče ovog postupka kako bi se vijeće pripremilo za glavni pretres.

-Dostavljen je CD sa 145 foldera sa porukama. Pregledom samo 5,6 foldera ima oko 1300 strana komunikacija. Upućujem naredbu SDT-u da u roku od 15 dana izdvoji sadržaj koji se tiče ovog postupka, da bi se vijeće pripremilo za glavni pretres - kazala je sutkinja Kovačević.

Specijalni tužilac Vukas Radonjić kazao je da će se, po nalogu Vijeća, izjasnit ti pismeno iako je, kaže, tužilaštvo stava da bi trebalo usmeno da se izjasne.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR