23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ulići, Drešaji i ostali sprovedeni u Istražni zatvor

Izvor: Antena M/ Dragan Tomašević Arhiva

Hronika

Comments 0

Ulići, Drešaji i ostali sprovedeni u Istražni zatvor

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Vaso Ulić, njegov sin Nikola, Viktor Drešaj, Petar Miranović, Veselin Pavličić, Radomir Dobriša, Mileta Božović, Marinko Prelevići, Vukan Matić Čoković osumnjičeni za organizaciju dvije i po tone kokaina iz Južne Amerike u Evropu i Australiju sprovedeni su u Istražni zatvor u Spužu nakon što im je sutkinja za istragu Višeg suda odredila pritvor do mjesec dana.

Pritvor je određen i Radoju Zviceru, Leonu Drešaju, Ivanu Deliću, Vuku Vuleviću, Draganu Pavličeviću, Radulu Božoviću, koji su u bjekstvu ili nijesu dostižni državnim organima.

Damiru Mandiću, Milu Božoviću, Vjekoslavu Lambuliću i Radovanu Pantoviću pritvor nije određivan jer se već nalaze u pritvoru i na izdržavanju zatvorske kazne u Spužu.

Iz Višeg suda je rečeno da je pritvor ovim osumnjičenim određen po svim pritvorskim osnovima: opasnost od bjekstva, uticaj na svjedoke, opasnost od ponavljanja krivičnog djela i težine krivičnog djela za koje se sumnjiče.

U srijedu, u policijskoj akciji ,"General" uhapšeno je devet od 19 osumnjičenih za pripadnost kriminalnoj organizaciji koju su, prema stavu Specijalnog državnog tužilaštva, organizovali odbjegli Kotoranin Radoje Zvicer i Podgoričanin Vaso Ulić.

Iz Specijalnog tužilaštva su precizirali da su krivičnu prijavu protiv ove devetnaestočlane grupe podnijeli zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

– Predmet krivične prijave je djelovanje kriminalne organizacije koju su organizovali osumnjičeni V. U. i R. Z., u međunarodnim okvirima, radi krijumčarenja kokaina brodovima iz Južne Amerike u Evropu i Australiju – navodi se u saopštenju SDT-a.

Iz Specijalnog tužilaštva navode da su kolumbijski istražni organi u oktobru 2020. spriječili šverc 1.570 kilograma kokaina skrivenog u jednom brodu, dok su australijski istražitelji otkrivanja u junu 2021. presjekli šverc 900 kilograma droge.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR