23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Policija kontrolisala više osoba u Budvi i na Žabljaku: Oduzete karte, čipovi, pločice i blizu 300.000 eura

Izvor: Antena M/ Dragan Tomašević

Hronika

Comments 0

Policija kontrolisala više osoba u Budvi i na Žabljaku: Oduzete karte, čipovi, pločice i blizu 300.000 eura

Izvor: Antena M

Autor: Antena M

  • Viber

Policijski službenici u danima vikenda sproveli su pojačane aktivnosti u odnosu na operativno interesantne osobe i članove visokorizičnih kriminalnih grupa u Budvi i na Žabljaku, saopštila je Uprava policije (UP).

 "Prilikom sprovođenja ovih aktivnosti na teritoriji Budve, kontrolisane su prostorije jednog hotela i u jednoj prostoriji zatečeno 16 osoba koje su članovi visokorizične organizovane kriminalne grupe iz Crne Gore, kao i operativno interesantnih osoba iz regiona, za stolovima tzv. poker teksasa, dok se ispred njih nalazio veći broj čipova za kockanje, kao i podijeljen špil karata”, kazali su iz policije.

Po nalogu tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru ove osobe su dovedene u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Budva, te su od njih po nalogu tužioca privremeno oduzete karte, čipovi, pločice i novac u ukupnom iznosu od oko 300.000 eura.

“Od njih su u službenim prostorijama prikupljena obavještenja i policija preduzima dalje mjere i radnje u saradnji sa nadležnim tužilaštvom u cilju utvrđivanja svih okolnosti i činjenica, te eventualne pravne kvalifikacije događaja, a u pravcu otkrivanja krivičnog djela neovlašćeno organizovanje igara na sreću.ž”, naveli su iz policije.

U trenutku kontrole navedenih osoba utvrđeno je da je u igri bilo oko 289.000 eura.

 
“Takođe, u odvojenim aktivnostima, policija je sprovela aktivnosti iz svoje nadležnosti u jednoj diskoteci u Budvi, i kontrolisala visokorangirane članove jedne organizovane kriminalne grupe”, kazali su iz policije.

Među kontrolisanim osobama zatečene su i osobe kojima je sud izrekao mjeru nadzora – zabrana napuštanja mjesta prebivališta i boravišta, a koja su izašla iz UIKS-a po osnovu nedonošenja prvostepene presude u roku od tri godine.

“Osim toga, službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ su u danima vikenda vršili pojačane kontrole na teritoriji Žabljaka, kojom je prilikom kontrolisan veći broj osoba i ugostiteljskih objekata, a sve u cilju stvaranja povoljnog bezbjednosnog ambijenta”, naveli su iz policije.

Službenici Uprave policije će nesmanjenim intenzitetom nastaviti pojačane aktivnosti na svim nivoima u svim gradovima Crne Gore, sa posebnim akcentom na primorje.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR