23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Viši sud posredno negirao odluku Vrhovnog suda o razlozima za pritvor Lazoviću

Hronika

Comments 0

Viši sud posredno negirao odluku Vrhovnog suda o razlozima za pritvor Lazoviću

Izvor: TV E

Autor: Antena M

  • Viber

Viši sud potvrdio je danas optužnicu protiv grupe odbjeglog Kotoranina Radoja Zvicera, koja se tereti za likvidaciju Damira Hodžića i Adisa Spahića sredinom oktobra 2020. godine u Spužu. 

- Radoje Zvicer je kao organizator, u vremenu između kraja jula i druge polovine avgusta 2020. godine, okrivljenima Radoju Živkoviću, Milanu Vujotiću, Draganu Kneževiću, Marku Miljkoviću i Veljku Belivuku, naredio da se pronađu i u pogodnoj prilici otmu, a zatim na podmukao način, iz bezobzirne osvete, niskih pobuda - netrpeljivosti i mržnje i radi uspostavljanja prevlasti, liše života pripadnici suprostavljene kriminalne organizacije, Milo Radulović i Damir Hodžić – navodi se u optužnici.

Tom odlukom Viši sud je istovremeno opovrgao nedavnu odluku Vijeća Vrhovnog suda kojom je produžen za tri mjeseca pritvor Zoranu Lazoviću, navodno zbog toga što je uticao na odluku o ukidanju zabrane ulaska u Crnu Goru Belivuku i Miljkoviću koji su, po mišljenju Vrhovnog suda, nakon toga naredili ubistva Hodžića i Spahića. 

Potvrđujući optužnicu Viši sud je i zvanično potvrdio da su Hodžić i Spahić ubijeni u drugoj polovini 2020. godine kada su Belivuk i Miljković ilegalno prešli crnogorsku granicu, a ne nakon januara 2021. godine kako je to tvrdilo Specijalno državno tužilaštvo u naredbi za sprovođenje istrage i kasnije u zahtjevu za produženje pritvora bivšeg policijskog funkcionera Zorana Lazovića.

Odluka Višeg suda neće, međutim, promijeniti odluku Vijeća Vrhovnog suda o produženju pritvora Zoranu Lazoviću.

Advokat Zoran Piperović, branilac Zorana Lazovića, najavio je na konferenciji za novinare prije dva dana da će podnijeti krivične prijave protiv sudija Vrhovnog suda Crne Gore Vesne Vučković, Marijane Pavićević i Ane Vuković, zbog zloupotrebe službenog položaja.  

,,Ovo što je sada izašlo iz Vrhovnog suda, ne smije više da se desi. Ako se ponovi, treba da zaključaju ustanovu. Zbog ovoga će biti pokrenute krivične prijave protiv sudija Vesne Vučković, Marijane Pavićević i Ane Vuković”, istakao je Piperović na konferenciji za medije.  

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR