23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
VDT: Nezakonito obustavljen postupak protiv Radoja Zvicera za pokušaj ubistva Jovana Vukotića

Hronika

Comments 0

VDT: Nezakonito obustavljen postupak protiv Radoja Zvicera za pokušaj ubistva Jovana Vukotića

Autor: Antena M

  • Viber

Vrhovni sud donio je odluku da su dva vijeća – krivično vanraspravno Višeg suda u Podgorici i Vijeće Apelacionog suda nezakonito utvrdili da nema mjesta optužbi SDT-a, nakon što su prošle godine obustavili postupak protiv okrivljenih članova “kavačkog klana” Radoja Zvicera, Slobodana Kašćelana i Milana Vujotića za pokušaj ubistva Jovana Vukotića.

Zahtjev za zaštitu zakonitosti koji je Vrhovno državno tužilaštvo podiglo protiv rješenja Višeg i Apelacionog suda u predmetu protiv okrivljenog R.Z. i drugih, zbog krivičnog djela – stvaranje kriminalne organizacije, usvojen je odlukom Vrhovnog suda Crne Gore, kojom je utvrđeno da su Viši i Apelacioni sud povrijedili zakon u korist okrivljenih", navodi u saopštenju VDT-a.

"Vrhovno državno tužilaštvo je, zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka i Zakonika o krivičnom postupku, podiglo zahtjev za zaštitu zakonitosti protiv Rješenja Višeg suda u Podgorici od 9.10. 2023.godine kojim je, u postupku kontrole zakonitosti i opravdanosti optužnice Specijalnog državnog tužilaštva, odlučeno da nema mjesta optužbi protiv tri pripadnika organizovane kriminalne grupe (R.Z., M.V.i S.K.) da su 2020.godine, kao saizvršioci, izvršili krivično djelo – ubistvo u pokušaju, na štetu pripadnika druge organizovane kriminalne grupe, sada pokojnog (J.V). Rješenjem Višeg suda obustavljen je krivični postupak protiv trojice okrivljenih za navedeno krivično djelo", saopšteno je iz VDT-a.

Zahtjev za zaštitu zakonitosti podignut je i protiv odluke Apelacionog suda da se, kao neosnovana, odbije žalba Specijalnog državnog tužilaštva i porodice pokojnog oštećenog J.V., dodaje se u saopštenju.

"Usvajanjem Zahtjeva za zaštitu zakonitosti, Vrhovni sud potvrdio je stav Vrhovnog državnog tužilaštva da su donijetim odlukama Viši i Apelacioni sud bitno povrijedili odredbe krivičnog postupka iz Zakonika o krivičnom postupku i u korist okrivljenih povrijedili zakon.

Zahtjev za zaštitu zakonitosti, u skladu sa zakonom, Vrhovno državno tužilaštvo podiže protiv pravosnažnih sudskih odluka i protiv sudskog postupka koji je prethodio tim pravosnažnim odlukama ako je povrijeđen zakon", ističe se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR