22 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Iz Višeg suda potvrdili da je Knežević bio kod frizera, ali ne da se šiša

Izvor: CdM

Hronika

Comments 3

Iz Višeg suda potvrdili da je Knežević bio kod frizera, ali ne da se šiša

Autor: Antena M

  • Viber

Bivši vlasnik Atlas grupe Duško Knežević, koji se nalazi u pritvoru od 30. aprila, kada je iz Velike Britanije nakon skoro pet godina bjekstva izručen Crnoj Gori, 19. jula u pratnji zatvorskih čuvara posjetio je jedan frizersko-kozmetički salon na Bulevaru Džordža Vašingtona, gdje mu je, kako je Pobjedi saopšteno iz Višeg suda, rađen „medicinski tretman“.

Prema saznanjima Pobjede, Knežević je bio u jednom vozilu sa zatvorskim policajcima, dok su dva vozila bila angažovana kao pratnja.

Nešto prije 11 sati Knežević je ušao sa dvorišne strane zgrade u salon, a neposredno prije njegovog dolaska stigao je vlasnik modnog studija, piše list. 

Stanarka zgrade ispričala je da je vidjela Kneževića u pratnji policije kako ulazi u salon. 

- Bilo mi je nevjerovatno da dovode čovjeka iz zatvora da se šiša u zgradi koja se nalazi u najfrekventnijem dijelu grada, da iz Spuža dolaze u „Profesorsku zgradu“ da ga ošišaju. Kasnije sam komentarisala sa komšijama koji su vidjeli isto što i ja - ispričala je Pobjedina sagovornica.

Pobjeda je pitala Upravu za izvršenje krivičnih sankcija da li je Duško Knežević napuštao pritvorske prostorije, ali su ih uputili na Viši sud.

- Prema pritvorenom licu D. K., kao i prema svim licima kojima je određen pritvor, postupa se u skladu sa odredbama Pravilnika o bližem načinu izvršavanja pritvora, naveli su iz UIKS-a.

Oni su se pozvali na član 74 Pravilnika, prema kojem se pritvoreno lice može privremeno izvesti iz zatvora samo po nalogu sudije za istragu ili predsjednika vijeća.

-U slučaju određenih potreba pritvorenih lica, a koje nijesu regulisane Pravilnikom o bližem načinu izvršavanja pritvora, isti se obraćaju nadležnom sudiji. Imajući u vidu sve navedeno, ukazujemo da je za dobijanje bližih podataka o pojedinim licima kojima je određen pritvor potrebno obratiti se nadležnom sudiji ili predsjedniku vijeća - naveli su iz Službe za odnose s javnošću UIKS-a.

Iz Višeg suda su potvrdili da je Knežević u jutarnjim satima izašao iz UIKS-a, ali ne kako bi iskoristio frizerske usluge, već „medicinski tretman“.

-Nije istina da je okrivljeni D. K. 19. jula u jutarnjim satima napustio Upravu za izvršenje krivičnih sankcija kako bi iskoristio frizerske usluge, niti takva praksa postoji.

Naime, na osnovu izvještaja i preporuke ljekara specijaliste od 11. jula 2024. godine, koji egzistira u spisima, imenovanom okrivljenom je odobren medicinski tretman, koji se izvršava u salonu u kojem je odobren, dakle, isključivo iz zdravstvenih razloga, na osnovu medicinske dokumentacije - navodi se u odgovorima iz Višeg suda.

Iz suda nijesu odgovorili ko je odobrio posjetu kozmetičko-frizerskom salonu.

Pobjeda je dobila odgovor na pitanje da li je ovakvom „šetnjom“ dovedena u opasnost bezbjednost građana koji stanuju u zgradi gdje je ovaj pritvorenik bio i prolaznika, s obzirom na činjenicu da je više puta medijima saopštavano da mu je život u opasnosti.

- D. K. je sproveden od strane službenika UIKS-a, u skladu sa pravilima UIKS-a, te ni na koji način ovom radnjom nije dovedena u pitanje bezbjednost građana, navedeno je. 

Knežević je posljednjeg dana aprila posebnim letom stigao iz Londona u Podgoricu uz, kako su tada naveli iz Uprave policije, visok stepen mjera bezbjednosti.

Crnogorske vlasti su ga tražile radi vođenja više krivičnih postupaka zbog sumnje da je počinio zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju putem podstrekavanja, zloupotrebu ovlašćenja u privredi putem podstrekavanja, stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Ana

@razaranje Ovo je slika crnogorskog četništva.

nenad_mne

Javiš se specijalisti, a on te uputi u kozmetičko frizerski salon? I šta će sudija, specijalistički nalaz se ne pobija!

razaranje

Ovo je slika našeg neselektivnog, nekorumpiranog sudstva. Ovo je slika jednog razorenog sudstva! Pi.....