16 °

max 21 ° / min 16 °

Petak

18.10.

21° / 16°

Subota

19.10.

21° / 16°

Nedjelja

20.10.

21° / 12°

Ponedjeljak

21.10.

20° / 12°

Utorak

22.10.

20° / 14°

Srijeda

23.10.

21° / 13°

Četvrtak

24.10.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Usvojen novi zahtjev za zaštitu zakonitosti VDT-a u predmetu protiv Radoja Zvicera

Izvor: detective-info.com.ua

Hronika

Comments 0

Usvojen novi zahtjev za zaštitu zakonitosti VDT-a u predmetu protiv Radoja Zvicera

Autor: Antena M

  • Viber

Odlučujući po zahtjevu za zaštitu zakonitosti Vrhovnog državnog tužilaštva, Vrhovni sud je utvrdio da je nejasan i nelogičan zaključak vijeća Višeg suda u Podgorici da ne postoji osnovana sumnja da je imovina, za koju je Specijalno državno tužilaštvo predložilo zabranu korišćenja i rapolaganja, pribavljena kriminalnom djelatnošću organizacije, čiji je organizator Radoje Zvicer, saopšteno je iz VDT-a.

“Usvajanjem zahtjeva za zaštitu zakonitosti Vrhovnog državnog tužilaštva utvrđeno je da je vijeće Višeg suda u korist okrivljenog R.Z. povrijedilo zakon, odlukom da u žalbenom postupku ukine privremenu mjeru obezbjeđenja i zabrane korišćenja i raspolaganja nekretninama za koje se osnovano sumnja da su stečene kriminalnom djelatnošću. Riječ je o pet nekretnina u Podgorici ukupne površine 363m2”, kažu u VDT-u.
Napominju da je istražni sudija Višeg suda u Podgorici, prvobitnim rješenjem, odredio privremenu mjeru obezbjeđenja zabrane korišćenja i raspolaganja u odnosu na 5 nepokretnosti u Podgorici, zbog postojanja osnovane sumnje da je riječ o imovini koja je stečena kriminalnom djelatnošću.

“Krivično vijeće Višeg suda je, međutim, u žalbenom postupku, koji je pokrenuo formalni vlasnik nekretnina, ukinuo privremenu mjeru koju je odredio istražni sudija. Vrhovni sud je utvrdio da je vijeća Višeg suda u Podgorici, odlučujući da ukine rješenje istražnog sudije o određivanju privremene mjere obezbjeđenja zabrane korišćenja i raspolaganja nepokretnosti, iznijelo potpuno nejasne i u znatnoj mjeri protivrječne razloge. Usvajanjem zahtjeva za zaštitu zakonitosti Vrhovnog državnog tužilaštva potvrđeno je da su odlukom vijeća Višeg suda u Podgorici počinjene bitne povrede odredaba krivičnog postupka, Zakonika o krivičnom postupku i Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću”, zaključuju u VDT-u.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR