24 °

max 24 ° / min 15 °

Petak

20.09.

24° / 15°

Subota

21.09.

25° / 15°

Nedjelja

22.09.

24° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

23° / 16°

Srijeda

25.09.

21° / 16°

Četvrtak

26.09.

23° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Iz katastra kažu da je SDT naredilo upis ,,vanknjižnih vlasnika“, Piperović tvrdi da je to pravno nemoguće

Hronika

Comments 2
ISTRAŽIVANJE E TV: Ko je nezakonito ubilježio dva apartmana Bemaksa u Budvi kao vlasništvo Zorana Lazovića i Aleksandra Mijajlovića

Iz katastra kažu da je SDT naredilo upis ,,vanknjižnih vlasnika“, Piperović tvrdi da je to pravno nemoguće

Izvor: TV E

Autor: Antena M

  • Viber

Sudeći po dopisu upućenom Televiziji E, iz Uprave za nekretnine, područne jedinice Budva, tvrde da je upis ,,vanknjižnih vlasnika“ Zorana Lazovića i Aleksandra Mijajlovića obavljen - isključivo po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, prenosi TV E.

U odgovoru na upit njihove redakcije, iz budvanskog katastra ističu da su i zabranu rapolaganja nad apartmanima kao i naknadni upis vlasništva uradili po naredbama koje su direktno stigle iz SDT iz Podgorice.

"Naredbama SDT-a Kt.S.br.117/23 od 24.04.2024. godine i Kt.S.br.br4/24 od 24. 04.2024. godine određeno je da se upiše privremena mjera na nepokretnostima u vlasništvu ,,Bemax“ doo Podgorica u ln br 3623 Katastarska opština Budva, katastarska parcela br 2402/1, objekat br. 1, PD188 i PD194 isti su u svojim postupcima utvrdili vanknjižnog vlasnika“, piše u dopisu iz Budve.

Odgovorom iz Uprave za nekretnine Budva praktično se pokušava opravdati i nezakonit upis nad dva apartmana u zgadi ,,Perla“ u Budvi koji su isključivo vlasništvo kompanije Bemax.

Advokat Zoran Piperović, koji je i pravni zastupnik Zorana Lazovića, ističe da je odgovor koji je Televiziji E dat iz katastra Budva - još gori od onoga što su iz te Uprave kazali povodom upisa Zorana Lazovića i Aleksandra Mijajlovića kao ,,vanknjižnih vlasnika“ nad apartmanima koji su apsolutno, 1/1, vlasništvo kompanije Bemax. 

,,Iz budvanskog katastra ne mogu da se pozivaju na spise Specijalnog državnog tužilaštva oko upisa. Jedino redovni parnični sud u postupku može da presudi da neko lice ima titulus kojim bi mu se priznao taj status i vlasništvo nad imovinom koje će imati tek nakon upisa u javne spise! Specijalno državno tužilaštvo, dakle, nije imalo na osnovu čega da naloži katastru Budva upis ,,vanknjižnih vlasnika“, a i da su to napisali – a sasvim je izvjesno da nijesu – sve bi to bilo nezakonito“, zaključio je advokat Piperović u izjavi za Portal ETV. 

U namjeri da provjeri navode iz Uprave za nekretnine iz Budve, Televizija E je poslala pitanje i Specijalnom državnom tužilaštvu, tražeći pojašnjenje: da li su iz te institucije tražili upis ,,vanknjižnih vlasnika“ i po kome zakonskom osnovu?

Portal i Televizija E su u više navrata izvještavali o nezakonitom upisu Zorana Lazovića i Alaksandra Mijajlovića kao ,,vanknjižnih vlasnika“ dva apartmana u Budvi koji su vlasništvo Bemaxa. Poznata podgorička kompanije je, kao kompenzaciju za gradnju zgrade ,,Perla“ u Budvi, Bemax upisao vlasništvo nad pet apartmana, koji su kasnije legalno rentirani. 

Dnevni list ,,Vijesti“ je prije nekoliko dana objavio tekst u kojem se tvrdi, pozivajući se na saznanja iz Specijalnog policijskog odjeljenja i Specijalnog državnog tužilaštva, da je na dva stana u Budvi, koja se vode na kompaniju Bemax još od 2017. godine, izdata u katastru Budve zabilježba, i to od 24. aprila ove godine, sa naznakom da se ,,vanknjižni vlasnik“ na jednom apartmanu, dok se kao ,,vanknjižni vlasnik“ drugog apartmana pominje Aleksandar Mijajlović. Tekst u ,,Vijestima“ treći je, navode, nastavak medijske kampanje kojom se pokušava opravdati akcija SPO i SDT u progonu visokog funkcionera Zorana Lazovića i biznismena Aleksandra Mijajlović, sve u nastojanju da se pronađu bilo kakve indicije koji bi poslužile kao opravdanje za mjeru pritvora koja je tražena.

Čak je u tekstu medijskog koncerna navedeno da je Specijalno državno tužilaštvo ocijenilo, na osnovu DNK tragova Lazovića i Mijajlovića, da su apartmani ,,suštinski njihovo vlasništvo“. Međutim, tu do sada nezabilježenu tvrdnju o razlozima za upis vlasništva, Specijalno državno tužilaštvo nije potvrdilo TV E, dok su advokati Zoran Piperović i Stefan Jovanović apsolutno uvjereni u nezuakonitost takvog upisa. 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Brano Bozovic

Slucajni Skaj Tuzilac,vise nezna de udara,ponasa se kao neko ko nikad nije vidio Pravni fakultet.Moja malenkost koja je zavrsila Ekonomiju prije 47 god.jasno je da je sve nezakonito.Dobro je rekao Katnicev pravni zastupnik Nobilo,pravnik medunarodnog priznanja.Doce vrijeme da ce tuzioci koji se ovako ponasaju,da krivicno odgovaraju.

Mila K

Naravno da se "heroj od sdt" ne bavi ozbiljnom korupcijom df pes jonizirajućeg guvernera, koju bi amater dokazao da je kršenje zakona. Zato se u tetkica J stilu, *aže...