14 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

23.09.

24° / 14°

Utorak

24.09.

21° / 16°

Srijeda

25.09.

22° / 17°

Četvrtak

26.09.

23° / 16°

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

26° / 18°

Nedjelja

29.09.

23° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
UP: Uhapšena direktorica kompanije iz Budve, potraga za jednim od vlasnika, sumnja se da je nastala milionska šteta po budžet

Hronika

Comments 1

UP: Uhapšena direktorica kompanije iz Budve, potraga za jednim od vlasnika, sumnja se da je nastala milionska šteta po budžet

Autor: Antena M

  • Viber

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, Odsjeka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenja finansijskih istraga su 1. avgusta 2024. godine, po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, uhapsili izvršnu direktoricu privrednog društva d.o.o „Alart Centar Budva – CG“ V.G. (46), koja je uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku, privedena na saslušanje nadležnom tužiocu, saopštila je Uprava policije. 

- Krivičnom prijavom je, pored izvršne direktorice V.G., obuhvaćeno i privredno društvo d.o.o „Alart Centar Budva – CG“, zbog sumnje da su u periodu od 2016. do 2023. počinili krivična djela utaja poreza i doprinosa.

Službenici ovog Odsjeka, sprovodeći mjere i radnje po istoj pravnoj stvari su 07. avgusta 2024. godine, Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, podnijeli krivičnu prijavu protiv lica N.R. (50), jednog od vlasnika privrednog društva d.o.o „Alart Centar Budva – CG“, zbog sumnje da je počinio krivično djelo utaja poreza i doprinosa - piše u saopštenju policije. 

Sumnja se da su počinili krivična djela koja im se stavljaju na teret na način što je lice N.R., kao jedan od vlasnika privrednog društva d.o.o „Alart Centar Budva – CG, u periodu poslovne 2016. – 2023. godine, davao usmene naloge izvršnoj direktorici V.G., da se jedan dio notarskih zapisa o prodaji stambeno - poslovnih jedinica u kompleksu “Porto Budva”, ne prikazuje u knjigovodstvu privrednog društva d.o.o „Alart Centar Budva – CG“, kao i da se drugi dio prihoda ostvaren prodajom stambeno poslovnih jedinica, a koji su uplaćivani od strane kupaca, takođe ne prikazuje u knjigovodstveno poslovnoj dokumentaciji, sve sa ciljem djelimičnog ili potpunog izbjegavanja plaćanja poreza, prikrivajući podatke o zakonito stečenim prihodima, radi sticanja protivpravne imovinske koristi, čime je pričinjena materijalna šteta Budžetu Crne Gore u ukupnom iznosu od 2.044.008,64€, navodi policija.  

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, Odsjeka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenja finansijskih istraga preduzimaju mjere i radnje na lociranju lica N.R. koji je, kako navode, od 1. avgusta nedostupan nadležnim organima.

- Napominjemo da se radi o licu N.R. kome je tokom 2023. godine, shodno članu 12 Zakona o crnogorskom državljanstvu, dodijeljeno crnogorsko državljanstvo, kao investitoru velikog projekta „Porto Budva“ u Budvi, u vrijednosti oko 80 miliona eura.

Upravo je navedeni projekat, bio predmet kontrole službenika Odsjeka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenja finansijskih istraga, kojom je utvrđeno da su prijavljeni počinili krivična djela utaja poreza i doprinosa, oštetivši Budžet Crne Gore iznosu od 2.044. 008,64€.

Sektor za borbu protiv kriminala će i u narednom periodu nastaviti nesmanjenjim intenzitetom policijsko – tužilačke mjere i radnje na otkrivanju i procesuiranju odgovornih lica u privrednim aktivnostima, u odnosu na krivična djela koja sa sveukupnom posljedicom nanose enormne štete po Budžet države i njenih građana, podrivajući ekonomski sistem Crne Gore - navode iz UP. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

!!!

Pa eto, juče saznasmo da je Brat Abaz doveo ovog "bizmismena" i dao mu državljanstvo.Samo da se zna da je hohštapler doveo hohštaplera.Bilo je ovoga i ranije, ali ovakvih što daju i ovih što primaju su talog domaćeg i međunarodnog (opet)hohšrapleraja i kriminala.