22 °

max 23 ° / min 16 °

Ponedjeljak

23.09.

23° / 16°

Utorak

24.09.

19° / 16°

Srijeda

25.09.

21° / 16°

Četvrtak

26.09.

23° / 16°

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

26° / 18°

Nedjelja

29.09.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Uhapšene četiri osobe, policija pronašla oružje i municiju

Izvor: UP

Hronika

Comments 0

Uhapšene četiri osobe, policija pronašla oružje i municiju

Autor: Antena M

  • Viber

Policija je uhapsila četiri osobe kod kojih je pronađeno oružje u ilegalnom posjedu. 

"Službenici Regionalnog centra bezbjednosti Centar – Odjeljenja bezbjednosti Podgorica, su preduzimajući planske mjere i radnje u cilju pronalska oružja u ilegalnom posjedu, lišili slobode četiri lica.

Postupajući shodno naredbi suda, policijski službenici su izvršili pretres dvije kuće koje koristi L.N. (28) iz Podgoricei tom prilikom pronašli pet komada oružja u ilegalnom posjedu i jedno oružje sa isteklim oružnim listom.

Pronađeni su revolver marke Gaser, revolver nepoznate marke, automatski pistolj-škorpion sa dvaokvira, pistolj CZ, kalibra 9 mm, lovački karabin 8,57 mm, puška nepoznate marke, 11 komada štapina privrednog eksploziva, 74 komada razne municije", navodi u saopštenju Uprava policije. 

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici po čijem su nalogu L.N. i njegova majka A.N. (50) lišeni slobode i protiv njih će biti podnijeta krivična prijava zbog sumnje da  su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija, dodaju iz policije. 

"U nastavku aktivnosti, policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su postupili po prijavi da je došlo do narušavanja javnog reda i mira, te su shodno tome lišeni slobode D.B.(50) i B.V.(71), zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

Nakon ovog događaja, shodno naredbi suda, policijski službenici su izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi B.V., i tom prilikom oduzeli pištolj marke CZ 99 kalibra 9 mm, i 10 komada pripadajuće municije, pušku marke M-70, kal. 8x57mm i 60 komada municije za istu, optički nišan za pušku, oružne listove za oba oružja, kao i pištolj marke Beretta kal. 7,65mm sa 7 komada pripadajuće municije, kao i oružni list za isto", dodaju iz UP.  

Takođe, policijski službenicu su u mjestu Gornja Rovca izvršili pretres kuće D.B.

"Tom prilikom je od njega privremeno oduzeta lovačka puška marke Broving kalibra 30-06 mm i 18 komada municije kao i važeci oružni list za navedenu pušku.

Predmetno oružje je privremeno oduzeto i isto će biti poslato nadležnoj jedinici za upravne poslove, državljanstvo i strance radi trajnog oduzimanja oružja.

Protiv B.V. i D.B. će biti podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka iz Zakona o javnom redu i miru, što shodno Zakonu o oružju predstavlja okolnost usljed koje se vrši oduzimanje oružja i poništavanje oružnog lista.

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su izvršili pretres stana Đ.B. iz Cetinja, i tom prilikom oduzeli pištolj marke CZ M57 Tokarev koji je imao u ilegalnom posjedu. Protiv njega će biti podnijeta prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru", zaključuju u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR