17 °

max 19 ° / min 17 °

Utorak

24.09.

19° / 17°

Srijeda

25.09.

22° / 16°

Četvrtak

26.09.

24° / 16°

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

26° / 18°

Nedjelja

29.09.

21° / 15°

Ponedjeljak

30.09.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šaranović: Ukoliko Ramaju državljanstvo ne bude dodijeljeno u skladu sa Zakonom, zatražiću da mu se oduzme

Hronika

Comments 4

Šaranović: Ukoliko Ramaju državljanstvo ne bude dodijeljeno u skladu sa Zakonom, zatražiću da mu se oduzme

Autor: Antena M

  • Viber
Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović kazao je na vanrednoj pres konferenciji povodom hapšenja počasnog državljanina Crna Gore Nasera Ramaja da je tražio da se preduzmu sve radnje koje će utvrditi zakonitost postupka dobijanja crnogorskog državljanstva za Ramaja.
On je, na konferenciji za medije, kazao da će UP pojasniti detalje povodom krivičnih djela koja se ovom lici stavljaju na teret.

"Ovo lice je za vrijeme prethodne Vlade dobilo počasno državljanstvo. On se molbom obraćao Dritanu Abazoviću da po kratkom postupku dobije državljanstvo. S obzirom da se ovom licu stavlja na teret utaja poreza ono što je indikativno je na bazi čega je Ministarstvo finansija dalo pozitivno mišljenje na dobijanje državljanstva, jer ne postoji ni jedan pisani trag u Ministarstvu na osnovu kojeg je vršena provjera", rekao je Šaranović.

Šaranović je kazao da je 27. oktobra 2023. godine, četiri dana prije formiranja aktuelene 44. Vlade MUP donio rješenje kojem Naser Ramaj stiče pravo na državljanstvo. On je istakao da je njihova obaveza bila da kažu kako je on dobio državljanstvo.

"Tražio sam da se hitno preduzmu sve pravne radnje zakonitosti ovog postupka. U slučaju da proces da odgovor da je učinjeno nešto nezakonito u skladu sa Zakonom o državljanstvu, zatražiću da ovom licu bude oduzetno crnogorsko državljanstvo", poručio je Šaranović.

Direktor sektora za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanovic je kazao da je Ramaj tokom 2024. godine izvršio krivično djelo nasilje u porodici i zajednici.

"Ovo lice je u Kosovu registrovano u policijskim evidencijama za krivična djela falsifikovanje novčanica", dodao je Šćepanović.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Goran

Tako je Brano. Goreg ministra nije bilo. Za spas ministarstva treba ga maci sa te pozicije. Mnogo je macku govedja glava

Pero Przina

A ocete li ako mu uzmete drzavljanstvo vratiti i pare koje ste uzeli???

Brano Bozovic

Jadna li je ovo drzavna vlast ,kad je ovaj lik Ministar UP. Pamtim sigurno 15 Ministara ovog resora,90% bili su politicka postavljenja.Goreg nijesmo imali!