18 °

max 24 ° / min 16 °

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

19° / 17°

Srijeda

25.09.

22° / 16°

Četvrtak

26.09.

24° / 16°

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

26° / 18°

Nedjelja

29.09.

21° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kako je Abazović "ogrnuo" Ramaja crnogorskim državljanstvom

Izvor: Portal E TV

Hronika

Comments 4

Kako je Abazović "ogrnuo" Ramaja crnogorskim državljanstvom

Izvor: Portal ETV

Autor: Antena M

  • Viber

Samo četiri dana prije nego što će Milojku Spajiću predati dužnost premijera, Dritan Abazović je, 27. oktobra 2023. godine, preko svog partijskog druga iz Ure, ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića, a na prijedlog ministra finansija Aleksandra Damjanovića, uručio kosovskom biznismenu Naseru Ramaju rješenje o prijemu u crnogorsko državljanstvo.

Naser Ramaj je 28. avgusta 2023. godine podnio molbu odlazećem predsjedniku vlade Dritanu Abazoviću za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom, kao investitorvelikog projekta u Budvi ,,Porto Budva” vrijedan oko 80 miliona eura i zatražio je državljanstvo jer, kako je navedeno, riječ je o ,,velikom zaljubljeniku u Crnu Goru koji je smatra za svoju državu”.

Nakon što je Damjanovićevo Ministarstvo finansija dalo pozitivno mišljenje, Adžićev resor je izdao Rješenje o prijemu Nasera Ramaja u crnogorsko državljanstvo.

Na jučerašnjoj konferenciji za medije, ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović je poručio da je ,,nejasno na osnovu čega je Ministarstvo finansija dalo pozitivno mišljenje da se Ramaju u oktobru prošle godine, na predlog bivšeg premijera Dritana Abazovića, da državljanstvo Crne Gore”.

- Ukoliko se utvrdi da je uhapšeni kosovski biznismen Naser Ramaj, koji se tereti za utaju poreza zu vrijednosti od dva miliona eura, počasno crnogorsko državljanstvo dobio na nezakonit način, tražiću da mu se oduzme - kazao je Šaranović.

Naser Ramaj se tereti da je utajio porez u iznosu od više od dva miliona eura, sakrivajući prihode od prodaje stanova i apartmana u kompleksu Porto Budva u Budvi. Zbog toga je prije dva dana uhapšena i direktorica njegove firme Alart centar Valentina Grubović.

- S obzirom na to da se ovom licu danas stavlja na teret utaja poreza od najmanje dva miliona eura, ono što je vrlo indikativno jeste na bazi čega je tadašnje Ministarstvo finansija dalo pozitivno mišljenje, kada, kako sam obaviješten, u Ministarstvu finansija ne postoji nikakav trag, odnosno, bilo kakva dokumentacija koja svjedoči provjeri finansijskog poslovanja Nasera Ramaja u Crnoj Gori - rekao je Šaranović.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

bobo

Polakote Crnogorci. Coek je optuzen, nije osudjen, sumnja se u krivicu. Sam se predao, nijesu ga hapsili. Mozda dokaze nevinost. Stanimo na loptu

marjan

Postoje opravdane sumnje da su se kroz dodjeljivanje tz v. pocasnih drzavljanstava vrsile razne kriminalne radnje: da su davane osobama koje ugrozavaju nacionalbu sigurnost CG i da su za tu uslugu odgovorna lica uzimala veliki novac. Zato parlamrntarna opozicija i nezavisni mediji treba traziti da se, zbog ibteresa javnosti, javno objave imena lica koja su postala CG drzavljani vanrednim putem

Katunjanin-Miogost

Neće njima Novović ,Radonjić ništa , što je to par miliona ? Važno je da Perovćka vrati onih 50- etak hiljada , podsticaja zaposlenima ,za zalaganje ,i rezultate .