19 °

max 25 ° / min 17 °

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

25° / 18°

Nedjelja

29.09.

21° / 12°

Ponedjeljak

30.09.

20° / 9°

Utorak

01.10.

19° / 10°

Srijeda

02.10.

21° / 13°

Četvrtak

03.10.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Advokat Marković: Hrvatska ne vodi i nije vodila bilo kakav postupak protiv Katnića

Izvor: PR Centar

Hronika

Comments 4

Advokat Marković: Hrvatska ne vodi i nije vodila bilo kakav postupak protiv Katnića

Izvor: CdM

Autor: Antena M

  • Viber

Hrvatska protiv Milivoja Katnića ne vodi niti je ikada vodila bilo kakav postupak za krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva ili za bilo koje drugo krivično djelo, saopštio je branilac bivšeg glavnog specijalnog tužioca, advokat Marjan Marković.

On je reagovao, na kako kaže, neistinitu izjavu potpredsjednika Vlade Crne Gore Alekse Bečića u kojoj je u Skupštini Crne Gore u subotu, naveo “da Republika Hrvatska „tereti“ mog branjenika za ratni zločin počinjen na teritoriji Hrvatske”, što bi trebalo da znači da se u Hrvatskoj protiv Katnića vodi odgovarajući krivični postupak.

“Država Hrvatska protiv Milivoja Katnića ne vodi niti je ikada vodila bilo kakav postupak za krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva ili za bilo koje drugo krivično djelo. Činjenica da su nadležni organi Hrvatske postupili po zamolnici STD Crne Gore i saslušali jednog svjedoka nikako ne znači, kako to pokušava prikazati potpredsjenik Vlade, da država Hrvatska protiv Milivoja Katnića vodi postupak zbog krivičnog djela ratni zločin, budući da je ta radnja preduzeta shodno Zakonu o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima. Inače, prednje je potvrdio i saopštio Anto Nobilo advokat iz Zagreba u svom javnom nastupu pred crnogorskim medijima, a sve u svojstvu savjetnika odbrane okrivljenog Milivoja Katnića”, istakao je Marković u izjavi dostavljenoj CdM-u.

Prema njegovim riječima činjenica da država Hrvatska ne vodi bilo kakav postupak protiv Milivoja Katnića za navedeno krivično djelo, da je država Crna Gora takav postupak pokrenula nakon 32 godine od navodno počinjenog djela, te da je takvu izjavu dao potpredsjednik Vlade, i to na skupštinskom zasijedanju, ukazuje samo na jedno – da se radi o klasičnom političkom procesu i političkom progonu Milivoja Katnića.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Libero7

Nemogu e da becic laze oni sto postali na lazima i izdaji cg.

Toni

Što ćeš sad Šoškiću,zovi Rozog,možda mu Bia dostavi što.

mr

Najprljavija i najbezočnija stranka na prostorima CG, od postanka višestranačja, sa lažima kao zaštitnim znakom!