26 °

max 26 ° / min 17 °

Petak

27.09.

26° / 17°

Subota

28.09.

25° / 18°

Nedjelja

29.09.

21° / 12°

Ponedjeljak

30.09.

19° / 9°

Utorak

01.10.

18° / 9°

Srijeda

02.10.

20° / 12°

Četvrtak

03.10.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
UP: U Tivtu uhapšen osumnjičeni za trgovinu ljudima

Hronika

Comments 0

UP: U Tivtu uhapšen osumnjičeni za trgovinu ljudima

Autor: Antena M

  • Viber

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ - Odjeljenja bezbjednosti Tivat su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u saradnji sa službenicima Sektora za borbu protiv kriminala, Grupe za suzbijanje krivičnih djela krijumčarenja, trgovine ljudima i ilegalnih migracija, lišili slobode G.S. (40), saopšteno je iz Uprave policije.

On se, kako je navedeno, sumnjiči za krivično djelo trgovina ljudima koje je izvršio na štetu jednog državljanina Bosne i Hercegovine na način što je u periodu od 26. maja do 16. avgusta, "uz prijetnju po život i tijelo oštećenog, dovodeći ga u zabludu, zadržavanjem njegovih ličnih isprava i držeći ga u položaj zavisnosti, nad njim imao kontrolu u cilju eksploatacije za rad u jednom ugostiteljskom objektu u Tivtu koji je u vlasništvu izvršioca".

"Na početku zaposlenja G.S. je doveo u zabludu oštećenog i oduzeo mu pasoš kada je kao razlog za to naveo sačinjavanje ugovora o radu za ovo lice, što nije učinio do dana prijave. 

Nadalje, G.S. je 3. avgusta oko 23.00 časova odveo oštećenog u šumski predio u mjestu Luštica i držeći u rukama podesno sredstvo uputio mu više riječi prijeteće sadržine po život i tijelo. Tom prilikom je od ovog lica oduzeo i ličnu kartu i vozačku dozvolu. Osim toga, izvršilac oštećenom nije isplatio mjesečnu zaradu za jul, na taj ga način dovodeći u položaj zavisnosti.

Policija je prikupila obavještenja od više građana, izvršila pretrese na više lokacija i preduzela niz mjera i radnji iz svoje nadležnosti što je rezultiralo lišenjem slobode G.S. koji će uz krivičnu prijavu biti priveden postupajućem tužiocu na dalju nadležnost", navodi se u saopštenju Policije.

Od izvršioca su, kako se dodaje, oduzeta lična dokumenta na ime oštećenog koja su mu vraćena.

"Ovo je nastavak dobrih aktivnosti Uprave policije u suzbijanju svih oblika trgovine ljudima, a koje su prepoznate u posljednjem izvještaju Stejt departmenta i međunarodnih partnera gdje je Crna Gora uklonjena sa liste zemalja koje su pod nadzorom i prepoznata kao država koja ulaže velike napore na suzbijanju trgovine ljudima", zaključuje se u saopštenju.

 

 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR