22 °

max 25 ° / min 17 °

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

25° / 18°

Nedjelja

29.09.

21° / 12°

Ponedjeljak

30.09.

19° / 9°

Utorak

01.10.

18° / 9°

Srijeda

02.10.

20° / 12°

Četvrtak

03.10.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Krivična prijava protiv I.K., kao menadžer ugostiteljskih objekata otuđio novac

Izvor: Ilustracija/Pixabay/kaboompics

Hronika

Comments 0

Krivična prijava protiv I.K., kao menadžer ugostiteljskih objekata otuđio novac

Autor: Antena M

  • Viber

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Centar“, Odjeljenja bezbjednosti Podgorica podnijeli su krivičnu prijavu protiv lica osumnjičenog za zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju u produženom trajanju.

"I.K. (41) sumnjiči se da je izvršio pomenuto krivično djelo na način što je kao zaposleni u jednom pravnom licu u Podgorici, kao menadžer tri ugostiteljska objekta na teritoriji Crne Gore, iz pazara ovog pravnog lica, kao i od depozita, u više navrata, a zloupotrijebivši poziciju na kojoj je bio radno angažovan i pristupa novcu koje je vlasništvo navedenog pravnog lica, iz sefa koji se nalazi u sjedištu pravnog lica, preuzimao novac koji je bio namijenjen za uplatu pazara, bez znanja i odobrenja odgovornih lica u pravnom licu, čime je sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist, a na štetu pravnog lica u ukupnom iznosu od 17.059 eura", navode iz Uprave policije.

Nakon što bi preuzeo novac namijenjen za uplatu pazara od prethodnog dana kao i novca od depozita, umjesto da isti uplati u poslovnu banku gdje pravno lice ima otvoren račun, novac je zadržavao za sebe, saopšteno je iz policije.

Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici po čijem je nalogu protiv I.K. podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju u produženom trajanju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR