21 °

max 21 ° / min 13 °

Srijeda

02.10.

21° / 13°

Četvrtak

03.10.

20° / 15°

Petak

04.10.

19° / 16°

Subota

05.10.

22° / 14°

Nedjelja

06.10.

18° / 13°

Ponedjeljak

07.10.

19° / 12°

Utorak

08.10.

19° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Državljanin Azerbejdžana osumnjičen za trgovinu ljudima

Hronika

Comments 0

Državljanin Azerbejdžana osumnjičen za trgovinu ljudima

Autor: Antena M

  • Viber

Nakon preduzimanja niza mjera i radnji iz nadležnosti policije, službenici Sektora za borbu protiv kriminala, zaduženi za suzbijanje krivičnih djela trgovine ljudima, podnijeli su krivičnu prijavu protiv jedne osobe, saopštila je Uprava policije. 

"S.A. (42), državljanin Azerbejdžana sumnjiči se za krivično djelo trgovina ljudima koje je, kako se sumnja, izvršio na način što je sredinom avgusta tekuće godine, dovođenjem u zabludu, održavanjem u zabludi, zloupotrebom povjerenja i zloupotrebom teških prilika drugog organizovao prevoz četiri državljanina Azerbejdžana, iz Budve u Podgoricu, a u cilju eksploatacije za rad na završnim molersko-fasadnim radovima stambenog objekta u Podgorici.

On je iskoristio poznanstvo sa jednim od oštećenih lica, obećevajući mu savršene uslove rada na pomenutom objektu, koji su podrazumijevali potpisivanje ugovora u radu, dobijanje dozvole za privremeni boravak i rad u Crnoj Gori, plaćen smještaj i ishranu, dobijanje osiguranja, kao i isplatu zarađenog novca po završetku radova na svakom spratu pojedinačno, objekta u izgradnji.

Nadalje, S.A. je oštećena lica doveo u Podgoricu, smjestio ih u neuslovni smještaj, a zatim ih svakodnevno do 3. septembra, radno eksploatisao, obećavajući im svakodnevno isplatu zarađenog novca i tjerajući ih na rad", piše u saopštenju Uprave policije. 

Osumnjičeni tokom radne eksploatacije oštećenih nije ispoštovao dogovoreno uslove rada, navode iz UP. 

"A onda je i 3. septembra na gradilištu, prvo verbalno, a zatim fizički napao jednog od oštećenih lica zadajući mu udarce u predjelu glave, a zatim je pokušao i podesnim sredstvom da mu nanese povrede u čemu je spriječen od strane ostalih oštećenih lica.

S.A. se nalazi u bjekstvu i policija za njim intenzivno traga.

Službenici Uprave policije će nesmanjenim intenzitetom nastaviti rad na otkrivanju krivičnih djela trgovine ljudima kroz sve vidove eksploatacije", piše u saopštenju policije. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR