20 °

max 20 ° / min 16 °

Petak

04.10.

20° / 16°

Subota

05.10.

21° / 14°

Nedjelja

06.10.

19° / 13°

Ponedjeljak

07.10.

19° / 12°

Utorak

08.10.

20° / 13°

Srijeda

09.10.

18° / 15°

Četvrtak

10.10.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Uhapšene dvije osobe i podnijeta krivična prijava protiv još šestoro, na teret im se stavlja stvaranje kriminalne organizacije i pokušaj ubistva

Hronika

Comments 0

Uhapšene dvije osobe i podnijeta krivična prijava protiv još šestoro, na teret im se stavlja stvaranje kriminalne organizacije i pokušaj ubistva

Autor: Antena M

  • Viber

Specijalno policijsko odjeljenje je, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, danas lišilo slobode D.K. i A.Ć. i protiv njih ali i protiv: R.Z., N.V, D.T., M.M., R.M. i I.B., koji su u bjekstvu ili u zatvoru u pritvoru, zbog drugih krivičnih djela i postupaka, podnijelo krivičnu prijavu zbog osnova sumnje da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, a osumnjičeni R.Z. i N.V., i krivično djelo ubistvo u pokušaju putem podstrekavanja.

"Prethodno su tokom izviđaja prikupljeni dokazi da je osumnjičeni R.Z. i N.V., u 2020. godini, u Crnoj Gori i Stbiji,organizovali kriminalnu organizaciju čiji pripadnici su postali ostali osumnjičeni, ali i optuženi: L.I., S.S., G.M., M.K. i M.M., koja je djelovala tokom te i naredne godine, sa ciljem vršenja krivičnih djela ubistvo i nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija, a radi sticanja nezakonite dobiti i moći, dok su osumnjičeni organizatori, izvršavajući kriminalni plan,kod optuženih L.I. i S.S., stvorili odluku da liše života oštećenog M.Lj., sa nadimkom K., zbog čega su optuženi preduzimali odreðene radnje u tom cilju,ali su u izvršenju krivičnog djela spriječeni jer ih je policija liša slobode, u Budvi, u januaru 2021.", navodi se u saopštenju portparola Specijalnog državnog tužilaštva Vukas Radonjić.

Takođe je Specijalno državno tužilaštvo, pred Višim sudom u Podgorici, u julu 2021. godine, podiglo optužnicu protiv: L.I., S.S., G.M., M.K. i M.M., za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i eksozivnih materija, koja je potvrðena i stupila je na pravnu snagu.

Osumnjičeni lišeni slobode će biti sprovedeni specijalnoj tužiteljki radi saslušanja, u zakonskom roku.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR