18 °

max 19 ° / min 17 °

Petak

04.10.

19° / 17°

Subota

05.10.

21° / 15°

Nedjelja

06.10.

18° / 13°

Ponedjeljak

07.10.

19° / 12°

Utorak

08.10.

20° / 13°

Srijeda

09.10.

17° / 15°

Četvrtak

10.10.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Od Tamare Zvicer oduzeto vozilo koje je tražio Interpol

Hronika

Comments 0

Od Tamare Zvicer oduzeto vozilo koje je tražio Interpol

Autor: Antena M

  • Viber

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti ,,Jug“ – Odjeljenja bezbjednosti Tivat, su u nastavku aktivnosti koje se odnose na neutralisanje djelovanja visoko rizičnih kriminalnih grupa i mapiranja imovine operativno interesantnih i sa njima povezanih lica, oduzeli skupocjeno vozilo visoke klase i procesuirali jedno lice iz Kotora, saopšteno je iz Uprave policije.

Naime, kako se navodi, policijski službenici su u mjestu Opatovo, Opština Tivat, kontrolisali vozilo visoke klase, marke ,,Audi Q8“ proizvedeno 2023. godine, čeških registarskih oznaka, kojim je upravljalo lice T.Z. (39), a koje se u evidenciji Uprave policije vodi kao član jedne organizovane kriminalne grupe u Crnoj Gori.

Mediji prenose da je riječ o vozilu Tamare Zvicer.

"Po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru, od T.Z. je uz potvrdu, oduzeto pomenuto vozilo, za koje je nakon izvršenih vjestačenja i razmjene podataka u procesu operativne policijske saradnje utvrđeno da je na određenim djelovima vozilamehanički prepravljen i izmijenjen brojšasije, odnosno da se radi o falsifikatu, te da je na taj način vozilo registrovano u drugoj državi, a isto vozilo je u Crnoj Gori koristila T.Z.

Provjerom preko NCB Interpol-a Podgorica, utvrđeno je da se pomenuto vozilo potražuje na međunarodnom nivou od strane Interpol-a i nalazi na listi ukradenih vozila od 19.12.2023. godine", navodi se u saopštenju.

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Tivat su, kako je navedeno, od lica T.Z. prikupili obavještenje a u toku su dalje provjere u konsultaciji i koordinaciji sa postupajućim državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji će se naknadno izjasniti o kvalifikaciji djela dok je pored ovih aktivnosti protiv T.Z. podnijeta i prekršajna prijava zbog sumnje da je počinila prekršaj iz Crainskog zakona Crne Gore.

"S obzirom na to da se radi o krivičnom djelu, pomenuto vozilo  će od lica T.Z. biti trajno oduzeto i kroz modalitete međunarodne saradnje i uz konsultacije sa državnim tužilaštvom će biti vraćeno vlasniku", zaključuje se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR