19 °

max 20 ° / min 17 °

Petak

04.10.

20° / 17°

Subota

05.10.

21° / 15°

Nedjelja

06.10.

18° / 13°

Ponedjeljak

07.10.

19° / 12°

Utorak

08.10.

20° / 13°

Srijeda

09.10.

17° / 15°

Četvrtak

10.10.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Još jedna žrtva: Utopljenik izvučen iz mora u Drobnom pijesku

Izvor: Screenshot Instagram

Hronika

Comments 0

Još jedna žrtva: Utopljenik izvučen iz mora u Drobnom pijesku

Autor: Antena M

  • Viber

 
"Danas su pripadnici Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama intervenisali u dvije odvojene akcije spašavanja. Nažalost u obje akcije su život izgubile dvije osobe uslijed utapanja. Spasilački čamac SAR -5 zajedno sa posadom UPSUL-a i pripadnicima Sektora granične policije su u mjestu Drobni pijesak, opština Budva iz mora izvukli jednog utopljenika. Nakon toga, isti spasilački čamac se uputio nakon poziva od strane OKC-a, u mjesto u potezu između tunela Ćafe i Malog pijeska, opština Bar u kojem su izvukli još jedng utopljenika. Jedna mlađa ženska osoba i dijete su u toj akciji izvučeni na kopno i hitno prebačeni u barsku bolnicu", saopštili su iz Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama.

 U saopštenju ističu  s obzirom da je zvanično na snazi tokom dana crveni meteo alarm i najava veoma jakih vjetrova koji stvaraju velike talase i jake struje, tokom dana su uočeni kupači koji i pored istaknutih crvenih zastavica na plažama, ulaze u more i time rizikuju kako svoje živote tako i živote pripadnika službi koji ih spašavaju u veoma uzburkanom , kamenitom i nepristupačnom terenu.

"Ovakve i slične situacije se ponavljaju godinama unazad i nažalost rezultiraju nepotrebnim gubicima ljudskih života, te UPSUL apeluje da kupači budu veoma oprezni narednih dana kako bi se izbjegle nepotrebne nesreće i utapanja. Podsjećamo da apel za pomoć i bilo koju rizičnu situaciju na moru, građani i turisti mogu prijaviti direktno na besplatan broj 129 ili putem mobilne aplikacije safesea.me", zaključuju u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR