14 °

max 17 ° / min 13 °

Nedjelja

06.10.

17° / 13°

Ponedjeljak

07.10.

19° / 12°

Utorak

08.10.

21° / 13°

Srijeda

09.10.

17° / 15°

Četvrtak

10.10.

21° / 16°

Petak

11.10.

22° / 17°

Subota

12.10.

22° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Advokat Duška Kneževića: Država mu očerupala firme, ne postoji osnov da se drži u pritvoru

Izvor: CdM

Hronika

Comments 3

Advokat Duška Kneževića: Država mu očerupala firme, ne postoji osnov da se drži u pritvoru

Izvor: A plus

Autor: Antena M

  • Viber

Ne postoji nikakav osnov da se optuženi predsjednik Atlas grupe Duško Knežević drži u pritvoru, smatra njegov branilac i advokat Dalibor Kavarić.

Kavarić je u emisiji na Aplus televiziji kazao da bi tužilaštvo i sudstvo trebalo da uvaže Kneževićev, kako je naveo, svjedočki potencijal.

“Ukoliko je Knežević bio u Velikoj Britaniji tokom ekstradicionog postupka u kućnom zatvoru, a procjena tamošnjih organa je da je to dovoljna mjera bezbjednosti, ne vidim koja je to logika naših organa da procjenjuju veći stepen mjere. Mjera u Crnoj Gori je strožija nego ona u Britaniji”, ocijenio je Kavarić.

Kavarić smatra da, ukoliko ima stručnjaka iz oblasti bankarske ekspertize koji bi izvršili vještačenje i utvrdili da Knežević duguje ovoj državi, Knežević bi sigurno izmirio sve obaveze.

“Možda sam subjektivan, ali tako je. Ipak, ne zaboravimo da je ta ista država očerupala sve Kneževićeve firme i kompletnu Atlas grupu”, tvrdi Kavarić.

Prema njegovim riječima, u Crnoj Gori ne postoji zakonski osnov da se neko drži u pritvoru, jer mu se ne mogu dati bezbjednosne garancije.

“Država je osnov i moć i mora svakom građaninu garantovati bezbjednost. A držati čovjeka kog smatrate dužnikom, u isto vrijeme pregovarati o tim dugovima i držati ga u pritvoru je neljudski i nehumano”, zaključio je Kavarić.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

pitanja

Može li ovaj advokat da objasni zašto su zatvorene 4 Kneževićeve banke: u BG, na Kipru, u CG i Moskvi? Gdje je isčezao novac iz PG banke pa su klijenti banke isplaćeni iz državnog fonda?

Emilo

@Bajo Duljoo s bijelijama slušaljicama i modernom frizurom poput lidera sjeverne Koreje je imao sve uslove da napravi pare prodavao je klasove kuvane i pečene na tri lokacije a posle cipelje po firmama po Bg. E kad je provalio prevaru sa zeljenim papirima postao je gauda.

Bajo

Koliko je Dulji opljackao to ne kazes. On je covjece bjegunac od pravde. Pobjegao iz zemlje i sprdao se sa drzavom i gradjanim iz Londona , po sistemu , nista mi ne mozete. Evo Dulji , mogu. Jedino te Joanikije moze moze spasiti . Ali to koštaaaaaaa.... ubija koliko je skupo.