14 °

max 18 ° / min 13 °

Nedjelja

06.10.

18° / 13°

Ponedjeljak

07.10.

19° / 12°

Utorak

08.10.

21° / 13°

Srijeda

09.10.

19° / 15°

Četvrtak

10.10.

22° / 16°

Petak

11.10.

21° / 17°

Subota

12.10.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Podignuta optužnica protiv pet osoba zbog stvaranja kriminalne organizacije i pokušaja ubistva

Izvor: Arhiva

Hronika

Comments 0

Podignuta optužnica protiv pet osoba zbog stvaranja kriminalne organizacije i pokušaja ubistva

Autor: Antena M

  • Viber

Specijalno državno tužilaštvo je, Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina, Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv okrivljenih: V.B., R.V., Ž.R., M.M. i S.V., za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, a protiv okrivljenog S.V. i za krivično djelo ubistvo u pokušaju, kazao je specijalni tužilac i portparol Vukas Radonjić.

“Optužnica je podignuta zbog postojanja osnovane sumnje da su okrivljeni, u drugoj polovini 2019. godine, u Cetinju, postali pripadnici kriminalne organizacije, koju su organizovali optuženi Vladan Radoman i Filip Ivanović, radi izvršenja krivičnih djela ubistvo i teško ubistvo, a čiji članovi su prethodno postali i optuženi: B.S., I.I., I.M., N.M., M.M., V.S., S.Đ., M.J., pa su svi pripadnici kriminalne organizacije, sprovodeći kriminalni plan organizatora, izvršavali povjerene im zadatke u okviru određene im uloge, sa ciljem da se liše života oštećeni B.J. i K.P. i druga lica”, kazao je Vukas Radonjić.

Takođe, optužnica je podignuta i zbog osnovane sumnje da je okrivljeni S.V., u periodu od novembra do 2. decembra 2020. godine, u Podgorici, pokušao da ubije A.J.

“Tako što je, ušao u Crnu Goru iz Srbije, van graničnog prelaza i izbjegavajući graničnu kontrolu, nabavio vatreno oružje – pištolj, bez fabričkog broja i municiju, a potom je boravio u iznajmljenom stanu u Podgorici i u više navrata obilazio stambeni objekat oštećenog i fotografisao ga, da bi, 2. decembra, došao do ulaza u podzemnu garažu, naoružan pištoljem sa metkom u cijevi, spremnim za opaljenje i čekao nailazak oštećenog, kako bi ga u pogodnom trenutku lišio života, ali je u dovršenju krivičnog djela spriječen jer ga je policija lišila slobode”, ističe Vukas Radonjić.

U optužnici je predloženo da se okrivljenima V.B. i R.V., produži pritvor, dok je u odnosu na okrivljene: Ž.R. M.M. i S.V., koji su u bjekstvu i nijesu dostižni državnim organima i za kojim su raspisane međunarodne potjernice, predloženo da im se sudi u odsustvu.

“Specijalno državno tužilaštvo je, protiv optuženih organizatora V.R. i F.I. i pripadnika kriminalne organizacije: B.S., I.I., I.M., N.M., M.M., V.S., S.Đ., M.J., ranije podiglno optužnicu, za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, ubistvo, ubistvo putem pomaganja, teško ubistvo, ubistvo putem podstrekavanja i dva krivična djela teško ubistvo putem podstrekavanja i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, koja je potvrđena i u toku je glavni pretres”, podsjeća Radonjić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR