26 °

max 26 ° / min 17 °

Petak

27.09.

26° / 17°

Subota

28.09.

25° / 18°

Nedjelja

29.09.

21° / 12°

Ponedjeljak

30.09.

19° / 9°

Utorak

01.10.

18° / 9°

Srijeda

02.10.

20° / 12°

Četvrtak

03.10.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šćepanović: Uhapšen glavni urbanistički inspektor koji sprovodi aktivnosti za Južnu regiju, pribavio 50 hiljada eura lične koristi

Hronika

Comments 1
konferencija za medije uprave policije

Šćepanović: Uhapšen glavni urbanistički inspektor koji sprovodi aktivnosti za Južnu regiju, pribavio 50 hiljada eura lične koristi

Autor: Antena M

  • Viber

Iz Uprave policije sazvali su konferenciju za medije na kojoj se govori o jučerašnjoj akciji policije, koja se odnosi na više aktivnosti iz nadležnosti Sektora za borbu protiv kriminala.

Na konferenciji su govorili v.d. pomoćnika direktora za Sektor za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović, v.d. pomoćnika direktora za Sektor policije posebne namjene Miloš Rakonjac, rukovoditeljka Odsjeka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenja finansijskih istraga Maja Pavićević i Ervin Pljakić, šef grupe za suzbijanje korupcije.

Šćepanović je saopštio da je jedan od ključnih prioriteta njihovog djelovanja borba protiv korupcije, ekološkog kriminala i kiminalnih grupa.

"Službenici Sektora za borbu protiv kriminala juče su lišili slobode deset lica za 18 krivičnih djela. Takođe, lišen je slobode glavni urbanistički inspektor koji sprovodi aktivnosti za Južnu regiju zbog primanja mita, kao i tri lica koja su uticala na njega", kaže Šćepanović.

Kako dodaje, osumnjičeni je za sada uzeo 50 hiljada gotovog novca, i to za period od aprila do kraja septembra.

"Idenitifikovali smo i lišili slobode još pet lica, a šesto se nalazi van teritorije Crne Gore.

Radi objektivnog obavještavanja, tri lica su imala ulogu i zadatak da vrbuju lica koja grade objekte kako bi zaštitili svoj interes. U ovim aktivnostima zaplijenjeno je preko 70 hiljada u gotovom novcu, kao i manja količina opojne droge", kaže Šćepanović.

Aktivnosti su se, kaže Šćepanović, proširile i na sjevernu regiju.

"Načelnik gazdovanja šumama u Beranama je lišen slobode, kao i još jedno lice za koje se sumnja da je davao mito. Uhapšeni načelnik uzeo je novac kako bi uticao i obezbijedio povlašćen status licu koje je sprovodilo nezakonitosti", dodaje on.

Lice za kojim je bila raspisana potjernica, Milan Kršić (46) lišen je slobode u Budvi i u zakonskom roku je sproveden u Viši sud. Slobode je lišen i M.A. zbog krivičnog djela protiv života i tijela, saopšteno je na presu.

Na pitanje da li je ova konferencija za medije morala biti organizovana svega dva dana uoči izbora, Šćepanović odgovara da ova akcija nema veze sa izborima, te da slijede aktivnosti i danas i sjutra.

Šćepanović je upitan da otkrije u interesu koje partije je radio Z. L., koji je sakupljao lične karte i time izvršio krivično djelo povreda prava glasanja. Ipak, on je odgovorio da neće spominjati o kojoj partiji je riječ te da će postupati neselektivno.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

MNE BD

A što ne hapsite ove što dolaze iz RS i Srbije na glasanje ? Najvažnije ne izvršavate .