18 °

max 22 ° / min 14 °

Subota

12.10.

22° / 14°

Nedjelja

13.10.

20° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

22° / 14°

Utorak

15.10.

22° / 13°

Srijeda

16.10.

22° / 11°

Četvrtak

17.10.

19° / 13°

Petak

18.10.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Veljović pred sudijom zbog slučaja šverc cigareta

Izvor: Screenshot

Hronika

Comments 0

Veljović pred sudijom zbog slučaja šverc cigareta

Izvor: RTCG

Autor: Antena M

  • Viber

U toku je suđenje bivšem direktoru Uprave policije Veselinu Veljoviću koji je osumnjičen da je zloupotrijebio službeni položaj u korist kriminalne organizacije koja se bavila švercom cigareta. Veljović je jedna od 15 osoba protiv kojih je Viši sud potvrdio optužnicu u tom slučaju.

Prema SDT-u, Aleksandar Mrkić, u 2018. godini, stvorio je kriminalnu organizaciju koja je djelovala na teritoriji Crne Gore, a čiji član je postao i tadašnji direktor Uprave policije i, kasnije, savjetnik predsjednika Crne Gore za odbranu i bezbjednost, Veselin Veljović, i drugi okrivljeni.

“Kriminalna organizacija Aleksandra Mrkića koristila je privredne i poslovne strukture za nezakonito sticanje dobiti i moći, za pranje novca, ali i za uticaj kriminalne organizacije na izvršnu vlast – Upravu policije Crne Gore”, navodi se u optužnici.

Veljović je uhapšen 24. jula 2023. godine zbog sumnje da je počinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja, od kada se nalazi u pritvoru, a tada su uhapšeni i Nikola Mrkić i Mujo Nikočević, dok je Aleksandar Mrkić nedostupan državnim organima.

Nikočević se tereti da je imao zadatak da primjenjuje nasilje i zastrašivanje po nalogu organizatora kriminalne organizacije, da nabavlja vatreno oružje i da ga po nalogu organizatora predaje drugim licima, kao i da preduzima druge radnje po uputstvima i naredbama organizatora.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR