17 °

max 21 ° / min 17 °

Petak

18.10.

21° / 17°

Subota

19.10.

21° / 16°

Nedjelja

20.10.

21° / 14°

Ponedjeljak

21.10.

21° / 12°

Utorak

22.10.

21° / 14°

Srijeda

23.10.

22° / 13°

Četvrtak

24.10.

20° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zapaljeno vozilo pripadnika obezbjeđenja Nikole Jovanovića

Izvor: M Portal

Hronika

Comments 0

Zapaljeno vozilo pripadnika obezbjeđenja Nikole Jovanovića

Izvor: M portal

Autor: Antena M

  • Viber

Nijesu prošla ni puna 24 sata od izjave nosioca liste „Budva naš grad“ Nikola Jovanović u emisiji „Link“ Radija Crne Gore da je devet bezbjednosno interesantnih lica iz Budve agitovalo za Novu srpsku demokratiju Andrije Mandića, a pripadniku njegovog obezbjeđenja zapaljen je automobil.

M portal saznaje da je od dva automobila, Porše i Audi A4, koja su zapaljena juče ujutro u Budvi, jedan (Audi A$) u vlasništvu S.F, koji je pripadnik obezbjeđenja Nikole Jovanovića. Policija zvanično nije saopštila da ovo paljenje automobila može biti u vezi sa političko-bezbjednosnom situacijom u Budvi.

„Devet bezbjednosno interesantnih lica iz organizovanih kriminalnih grupa agitovale su za Novu srpsku demokratiju (NSD), a što se naše liste tiče – nemamo nikakve veze sa kriminalnim grupama i kriminalcima“, kazao je Jovanović nekoliko sati prije paljenja automobila i dodao da su članovi NSD istovremeno i članovi takozvane kriminalne “budvanske grupe”, koja je ogranak “škaljarskog klana”.

„Tako je izvjesni Vidak Mitrović postao član Opštinskog odbora NSD-a, a Vlada Crne Gore ga je izabrala za člana Upravnog odbora Morskog dobra. Sveukupno ih je devet i svi su oni članovi NSD-a. Ta lica su procesuirana više puta za najteža krivična djela, kao što su ubistva u pokušaju, zelenašenje, nanošenje teških tjelesnih povreda…Takođe su građane zastrašivali i vršili ptitisak na njih da glasaju NSD. NSD radi isto što i DPS kad je vršio javne funkcije. Građani, 17. novembra na novim izborima dobro otvorite oči i razmislite koga ćete da glasate“, rekao je on i zaključio da građani Budve sve to odlično znaju.

„To je bio jedan od razloga zašto je prethodna vlast došla do propasti. Te optužbe koje mi iznosimo baziraju se na podacima iz policijske evidencije i na raznih istragama, ali i na brojnim presudama. To je lako dokazivo, lako provjerljivo od strane nadležnih organa“, zaključio je Jovanović.

Prema informacijama M portala iz bezbjednosnog sektora, osim Vidaka Mitrovića čije je ime Jovanović pomenuo, u štabu NSD-a u Budvi i u različitim vrstama ubjeđivanja građana da glasaju za listu koju predvodi Mladen Mikijelj, do sada je evidentiran i veći broj bezbjednosno interesantnih lica od njih devet koliko je Jovanović pomenuo.

U prvom redu, tvrde izvori M portala, tu su lica koja su bezbjednjacima odavno poznata: Marko Ljubiša Kan, Goran Slovinić, Goran Labović, Marko Nikolić, Božidar Mitrović, Radomir Mitrović, Milorad Mitrović... a slijede ih i mnogi njima „podređeni“ u hijerarhiji organizovane kriminalne grupe. Međutim, tvrde naši izvori, ovo nije prvi put da su ova i mnoga druga lica iz OKG „Budvanska“ uključena u političku agitaciju uoči lokalnih ili parlamentarnih izbora, već da takve njihove aktivnosti traju gotovo čitavu deceniju. Tokom te decenije, OKG „Budvanska“ je mijenjala političke favorite, a u medijima se najviše pisalo i u Budvi pričalo o njihovoj čvrstoj podršci Demokratama, što se očigledno u međuvremenu promijenilo, sudeći prema Jovanovićevim navodima i pismu koje je tokom ranijih lokalnih izbora u Budvi nadležnim državnim institucijama uputio zviždač iz „Morskog dobra“.

U razgovoru sa nekoliko izvora M portala iz sektora bezbjednosti pokušali smo da saznamo da li za ovakve tvrdnje postoje materijalni dokazi i zašto institucije nikada ništa nijesu preduzele, odgovor je bio kratak: „Dokazi postoje, ali uvijek je postojao i neko ko ih je štitio, onda i danas“.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR